Aš – mama

Mama – trumpas, bet kiekvienam iš mūsų daug reiškiantis žodis. Kiekviena iš mūsų turime nusipiešusios mintyse paveikslą tokios mamos, kokia norėtumėme ar turėtumėme būti. Būti gera mama mokomės iš savo mamų, iš knygų ir filmų, iš savų klaidų ir laimėjimų. Būti mama – pats atsakingiausias ir sunkiausias darbas, kokį tikkas nors gali nuveikti gyvenime.

Kiekvienas jūsų vaiko vaikystės tarpsnis dovanoja jums skirtingas žinias, suvokimą, pasitenkinimą ir iššūkius. Kai esi mama – nieko nėra svarbiau už jūsų vaikus.

Naujosios mamytės

·Jeigu jūs ką tik tapote mama, tai labai greitai pajusite pirmuosius pasikeitimus savo gyvenime. Ir viskas gali pasisukti visai ne ta linkme, kuria tikėjotės.

·Pamatysite, kaip pasikeis ir jūsų santykiai su vyru, nes dabar didžiąją dalį savęs atiduosite savo kūdikiui.

·Nesistebėkite, jeigu kartais ilgėsitės savo „senojo gyvenimo”. Juk daugelis moterų paaukoja savo karjeros galimybes, aktyvų socialinį gyvenimą, laisvės jausmą tam, kad galėtų girdėti tą neapsakomos šilumos kupiną žodį „mama” iš savojo angelėlio lūpų.

·Jeigu visą laiką skirsite savo vaikui ir tapsite namų šeimininke, didelė tikimybė, kad retkarčiais galite pasijusti nepilnaverčiu žmogumi ir atskirta nuo visuomeninio gyvenimo.

·Nesistebėkite ir tuomet, jeigu retkarčiais prarasite savitvardą. Juk rūpintis mažuoju neklaužada 24 valandas per parą tikrai sekinantis darbas.

·Nebūkite priešiška kitų žmonių patarimams. Žinoma, jūs geriausiai žinote, ko reikia jūsų mažyliui, bet kitų žmonių patirtis ir žinios gali taip pat pasitarnauti.

Kaip susidoroti su iškilusiomis problemomis?

·Visuomet kalbėkitės su savo partneriu apie jausmus ir lūkesčius.

·Stenkitės nuo pat pirmųjų kūdikėlio dienų rūpintis juo abu. Taip išsivystys artimesni vaiko ir tėčio santykiai, o mažylis išmoks suprasti, kad juo pasirūpinti gali ne tik mama.

·Priminkite sau, kad tai, ką jūs darote, yra svarbiausias jūsų gyvenimo darbas, kuriame kiekvienas žingsnis yra naujas ir turi būti išmoktas.

·Nenustatykite sau nerealių tikslų bei lūkesčių.

·Nesinervinkite dėl to, kad namuose nėra tokios tvarkos, kokia buvo prieš gimstant kūdikiui. Juk dabar yra daug svarbesnis rūpestėlis.

·Visuomet sakykite „taip” pasisiūliusiems padėti. Jaunai mamytei visuomet reikia pagalbos.

Mamos vaidmuo yra kažkas, kas paprasčiausiai įauga jums į kraują, panašiai kaip jūsų kūdikėlis tampa žmogučiu. Nesijaudinkite, jeigu tik gimus kūdikėliui nespėjote pasijusti mama. Ir jūs, ir jūsų mažylis esate žmonės, kurie vienas kitą po truputį pažinsite. Tam reikia laiko ir tai yra pradžia tokių santykių, kurie tęsis visą jūsų gyvenimą.

Visas esamas ir būsimas mamytes sveikiname su nuostabia pavasario švente – Motinos diena.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Aš – mama"

  1. plera

    😡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.