Kovoje prieš prostituciją Airijoje – lietuvės istorija

„The Sunday Times” žurnalistė aplankė Lietuvoje merginą Liną, kuri prieš kelias dienas pagimdė kūdikį. Nėščia ji tapo dirbdama prostitute Airijoje, todėl nežino, kuris iš jos klientų yra vaiko tėvas.

Merginos sąvadautojas ir jo žmona pasiglemždavo beveik visus jos uždirbtus pinigus, palikdami jai tik tiek, kad užtektų išgyventi.

Kai Lina tapo nėščia, ši lietuvių sąvadautojų pora bandė sukelti jai persileidimą, duodami kažkokių vaistų. Tuomet moteris pabėgo ir grįžo į Lietuvą.

„Aš savo darbą dirbau beveik už nieką, – pasakojo Lina. – Man pasakė, kad turiu padengti kelionės į Airiją išlaidas. Netgi po ten praleistų metų jie tikino, kad esu jiems skolinga. Mano klientai buvo airiai… vietiniai žmonės, 18-20 metų vaikinai.”

Nėra oficialios statistikos, kiek per prievartą atvežama moterų dirbti Airijoje prostitutėmis.

Penktadienį Airijos teisėsauga pradėjo kampaniją prieš prekybą moterimis. Specialūs plakatai, kuriose nurodomas nemokamas pagalbos telefonas, bus iškabinti oro uostuose, autobusų ir traukinių stotyse, laivų uostuose.

Airijos teisingumo ministras Michaelas McDowellas paskelbė prekybos žmonėmis raportą, kuriame nurodoma, jog šalis susiduria su tomis pačiomis problemomis, kaip ir kitos Europos Sąjungos narės. Jis taip pat pranešė, jog policija pradėjo plataus masto operacijas.

Nurodoma, kad į prekybą žmonėmis labiausiai įtrauktos Rumunijos, Bulgarijos ir Lietuvos nusikalstamos grupuotės. Į Airiją moterys dažniausiai atvežamos iš Rusijos, Ukrainos, Bulgarijos, Rumunijos, Lietuvos ir Moldovos.

„The Irish Examiner” nurodo, kad viena lietuvė moteris gali būti parduodama maždaug už 6 tūkst. eurų.

Policijos pareigūnus labiausiai neramina tai, kad per pastaruosius dvejus ar trejus metus Dubline nuo prievartinės prostitucijos yra pavykę išgelbėti mažiau nei 10 moterų.

Tačiau tame pačiame Teisingumo ministerijos raporte, rašo Didžiosios Britanijos spauda, atskleista ir daugiau netikėtų dalykų. Paaiškėjo, kad tarp Škotijos studenčių plinta „savaitgalio prostitucija”.

Pasinaudodamos pigiais skrydžiais merginos keliauja iš Glazgo į Dubliną 48 valandoms užsidirbti grynų pinigų.

Škotijos studentų lyderiai ir opozicijos politikai dėl to pasmerkė švietimo finansavimo sistemą. Jie teigia, jog studentės neišgalėdamos susimokėti už mokslą įklimpo į skolas ir dabar priverstos dirbti prostitutėmis.

„Mes girdėjome apie studentes, kurios buvo verčiamos dirbti striptizo klubuose, bet pirmą kartą išgirdome apie studentes, kurios skrenda dirbti prostitutėmis į Dubliną”, – laikraščiui „The Scotsman” sakė Škotijos Nacionalinės studentų sąjungos atstovė Jenny Duncan.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.