„Lietuvos rytas” sutriuškino „Žalgirį” 98:68

Stipriausių Lietuvos krepšinio klubų – Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” – dvikovoje intrigos nebuvo. Sostinės „Siemens” arenoje vykusiose LKL ir BBL pirmenybėse „Lietuvos rytas” nesunkiai įveikė Kauno klubą 98:68.

Pirmasis kėlinys prasidėjo permainingai. Pirmuosius tris taškus pelnė „Žalgiris”. Tačiau „Lietuvos rytas” greitai spėjo pasivyti.

Įpusėjus pirmajam kėliniui 10:12 pirmavo „Lietuvos rytas”.

Visą laiką „Žalgirio” komandą tempė D. Lavrinovičius, per šį kėlinį pelnęs 10 taškų.

Antroji pirmojo kėlinio pusė sėkmingiau klostėsi „Lietuvos rytui”.

Kėlinį tritaškiu užbaigė T. Delininkaitis ir Vilniaus komanda laimėjo 13:18.

Antrajame kėlinyje „Žalgirio” žaidėjams toliau nesisekė pataikyti iš trijų taškų zonos. Iš viso per pirmąsias 12 min. iš 9 mestų tritaškių jie buvo pataikę tik 1.

Šio kėlinio pradžioje „Lietuvos rytas” atitrūko 20:14. S. Jasaičio tritaškis skirtumą padidino iki 9 taškų. O po P. Čiukino dėjimo iš viršaus ir taiklaus baudos metimo skirtumas išaugo iki 11.

Sužaidus lygiai pusę kėlinio Kauno klubas pralaiminėjo 18:28.

Tačiau „Žalgiris” klimpo ir antroje kėlinio pusėje. Po M. Lukauskio ir T. Delininkaičio tritaškių „Lietuvos rytas” pirmavo 38:21.

Kauno komandai iki pat antro kėlinio pabaigos nepavyko atrasti būdų kaip atrišti „Lietuvos ryto” krepšį. Vilniaus klubas po dviejų kėlinių išėjo pailsėti pirmaudama 44:25.

Antroje rungtynių dalyje „Žalgiris” toliau klupo. Pačioje trečiojo kėlinio pradžioje rezultatyviausias Kauno komandos žaidėjas D. Lavrinovičius gavo ketvirtą pražangą, o vilniečiai atitrūko 56:31.

„Žalgiris” atrodė visiškai sutrikęs. Vienas iš jo lyderių – T. Beardas pirmuosius du taškus pelnė tik trečiojo kėlinio viduryje, kai rezultatas buvo 59:33 „Lietuvos ryto” naudai.

Bet Kauno legionierius T. Beardas taip pat darė vieną klaidą po kitos, o Vilniaus klubo žaidėjas F. House’as smaginosi dėjimais is viršaus. „Lietuvos rytas” stabiliai pirmavo 66:40.

Trečiajame kėlinyje už Kauno klubą vėl kovojo kone vienas D. Lavrinovičius, iki ketvirto kėlinio pelnęs 17 taškų. Todėl jau pasibaigus trečiajam kėliniui „Žalgiriui” buvo likę mažai galimybių kovoti dėl pergalės – kėlinys baigėsi 72:45.

Paskutinė rungtynių atkarpa prasidėjo dviem D. Lavrinovičiaus tritaškiais. Vėliau jis pridūrė dar du taškus ir skirtumas sumažėjo iki 76:53 „Lietuvos ryto” naudai.

Bet viltis bent kiek pasivyti Vilniaus klubą greit dingo. Iki rungtynių pabaigos likus 6 minutėms kamuolį į krepšį kala vilniečių centro puolėjas R. Javtokas. Jis ne tik pelno du taškus, bet ir priverčia penktą kartą prasižengti bei ant atsarginių žaidėjų suolelio atsisėsti 25 taškus pelniusį D. Lavrinovičių. Rezultatas – 81:56.

Vėliau M. Nielsenas priverčia penktą kartą prasižengti ir kitą „Žalgirio” žaidėją – P. Jankūną, o dar vienas M. Lukauskio dėjimas grąžina 28 taškų skirtumą.

„Žalgiris” daugiau rimtai nebepasipriešino. Vilniaus „Lietuvos rytas” laimėjo 98:68.

Po šios pergalės Vilniaus komanda tapo LKL lyderiais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.