Pričiuptas aukciono laimėtojas

Klaipėdos teismas vakar leido mėnesiui suimti sukčiavimu įtariamą žinomą uostamiesčio verslininką 51 metų Juozą Petrošių.

Tačiau vyras nepateko už grotų. Tokį sprendimą išgirdęs J.Petrošius apalpo, medikai iš teismo jį išnešė neštuvais. Palatą, kurioje įtariamasis gydomas, saugo policininkai.

Kiekvienam – po 50 tūkstančių

Sąmyšis Klaipėdoje kilo dėl penktadienį aukcione parduoto 13,44 aro žemės sklypo gyvenamiesiems namams su komercinės paskirties patalpomis pirmajame aukšte statyti. Šis šalia Birutės ir Bijūnų gatvių sankirtos esantis sklypas parduotas už 714 tūkst. litų.

Aukcione dalyvavo keturi dalyviai. Trys jų vėliau atėjo į J.Petrošiui priklausantį viešbučio „Lūgnė” barą šalia senosios turgavietės. Čia verslininkas ir buvo sulaikytas.

Prieš aukcioną J.Petrošius kartu su dviem jo dalyviais iš anksto buvo sutaręs, kad šie didins pradinę kainą tiktai iki tam tikros ribos. Už inscenizaciją kiekvienam buvo pažadėtas atlygis – po 50 tūkst. litų.

J.Petrošius savo pažadą tesėjo. Po aukciono bare jis dalyviams išrašė paskolos raštelius po 50 tūkst. litų. Į spąstus pakliuvęs verslininkas buvo sulaikytas.

Klaipėdai – rekordinė suma

Sausį vykusiame aukcione 14 arų žemės sklypą šalia Taikos prospekto J.Petrošiaus bendrovė „Kopų lūgnė” įsigijo už 1 mln. 860 tūkst. litų. Tai didžiausia už parduodamą žemę aukcionuose Klaipėdoje gauta suma.

Tada J.Petrošius planų neatskleidė, bet aiškino, kad tai – viena patraukliausių vietų uostamiestyje.

Kitoje gatvės pusėje – didžiausiu traukos tašku tapęs „Akropolis”.

Siūlys panaikinti rezultatus

„Seniai sklandė kalbos, kad žemės pardavimo aukcionuose viskas būna nulemta iš anksto užkulisiuose. Tokie įtarimai nėra laužti iš piršto”, – vakar „Lietuvos rytui” kalbėjo Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas Ignas Laucius.

Teisėsaugininkai mano, kad inscenizuoto aukciono rezultatai turi būti panaikinti.

Parduotuvė buvo nugriauta

Prieš keletą metų J.Petrošius išgarsėjo Melnragėje, visai šalia moterų paplūdimio, pastatęs keistos architektūros pastatą su bokšteliais. Vėliau jis buvo išdalytas į kelis butus ir parduotas.

Dar anksčiau verslininkas uostamiesčio centre nelegaliai pasistatė parduotuvę ir nereagavo į savivaldybės potvarkius ją likviduoti.

Šis J.Janonio gatvėje iškilęs nelegalus statinys buvo nugriautas buldozeriais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.