Tikro vyro racionas

Vyrų sveikatai palaikyti sugalvota daugybė dietų. Vienos jų efektyvios, kitos – ne tokios. Jeigu esate vyras ir norite būti sveikas, į savo kasdienį racioną turite įtraukti šiuos komponentus.

1. Avižinė košė. Labai svarbu ją teisingai pagaminti. Košę reikia virti ant silpnos ugnies, lėtai maišant. Tik stebėkite, kad nepersaldintumėte. Avižinė košė – vienas geriausių baltymų bei rūgščių šaltinių.

2. Mėlynės. Šios uogos turi daug ląstelienos, bet mažai cukraus ir kalorijų. Mokslininkai dietologai nustatė, kad mėlynės, būdamos stiprus antioksidantas, gerina regą ir atmintį.

3. Kopūstai. Mokslininkai tvirtina, jog kopūstai gali sumažinti riziką susirgti plaučių vėžiu. Be to, juose gausu ląstelienos ir vitaminų. Kopūstuose esantys B grupės vitaminai gerina nervų sistemos veiklą, vitaminas PP – spartina medžiagų apykaitą, vitaminas K – gerina kraujo krešumą. Karotinas – kaip tik ta medžiaga, kuri užkerta kelią augliams, gerina regą. Kopūstuose esantis kalis gerina raumenų, ypač širdies raumens – miokardo – veiklą.

4. Sardinės. Sardinės – geriausias kainos ir naudos sveikatai derinys. Jos nebrangios, jų galima nusipirkti praktiškai visur. 100 gramų sardinių yra riebiųjų rūgščių ir baltymų dienos norma, reikalinga vyro sveikatai.

Jeigu į savo dietą įtrauksite šiuos komponentus, galite iš esmės jos ir nekeisti. Taip gerokai sustiprinsite savo sveikatą. O jeigu įprastą dienos racioną pakeisite į jau minėtą, artimiausiu metu pajusite, kaip pagerėjo savijauta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.