Vyrų išvaizda – sėkmės garantija

Posakis, jog vyrus reikia saugoti, tampa vis aktualesnis.

Kita vertus, būtų geriau šią pareigą perleisti jiems patiems ir pasakyti: „Saugokite save patys”. Stipriosios lyties atstovai turi žinoti, jog daugelį vyriškų problemų sukelia ne tik jų valia ar norai, bet ir kūno konstitucija.

„Veidrodėli, pasakyk”

Šie pasakos žodžiai tinka ne tik grožį vertinančioms moterims, bet ir dažniausiai savo išvaizda ne itin besirūpinantiems vyrams.

Specialistų teigimu, kiekvienas vyras nuogas turėtų atsistoti prieš didelį, visą jo ūgį atspindintį veidrodį ir pirmiausiai nustatyti savo vadinamąjį epigastralinį kampą. Jį sudaro du apatiniai šonkauliai.

Norint tą kampą pamatyti, reikia labai stipriai įtraukti pilvą. Kampas gali būti status, aštrus ar bukas. Jį nustačius, reikia patyrinėti ir kitus savo kūno parametrus.

Pažvelgti į savo pečius. Ar jie atitinka klubų plotį, yra šiek tiek ar gerokai platesni?

Apčiupinėti ir apžiūrėti kaulus. Nustatyti, ar jie platūs, siauri. Įvertinti rankų ir kojų ilgį.

Mokslininkų teigimu, jei vyro kaulai platūs, rankos ir kojos trumpesnės už vidutiniškas, o pečiai – klubų pločio, vadinasi, epigastralinis kampas yra bukas, – tai „storo” tipas.

Jei kaulai siauroki, pečiai yra šiek tiek platesni už klubus, galūnės ilgesnės už vidutiniškas, tai epigastralinis kampas aštrus – „plono” tipas.

Jei kaulai stambūs, galūnės yra vidutinio ilgio, pečiai aiškiai platesni už klubus, o epigastralinis kampas status – tai „raumeningojo” tipas. Tokį vyrą galima vadinti Herakliu.

Minėti tipai yra gamtos poveikio ir genų rezultatas. Paveldėjimas turi didelę įtaką ir žmogaus sveikatai.

Specialistai bando įrodyti, jog negerai, kai žmogaus kūno sudėtis labai nukrypsta nuo prigimtinio tipo. To nepaisantis vyriškis atsiduria „ne savo rogėse” ir trikdo savo sveikatą bei šeimos gerovę.

Sveikata – ne geležinė

Heraklio tipo vyro kūno raumenys reikalauja specialaus maisto, kad jiems pakaktų energijos. Tačiau net stipruoliai privalo žinoti, ką jiems valgyti. Jiems patariama atsisakyti saldumynų, makaronų, valgyti mažiau duonos.

Labai svarbu ir tai, kad užaugintų raumenų negalima palikti be darbo krūvio. Jei toks vyras nesportuos, jo raumenys apaugs riebalais ir sudribs.

Nors raumeningojo tipo vyrai jaunystėje paprastai būna sportiški, vėliau atsiranda širdies ir kraujagyslių veiklos sutrikimų pavojus. Ypač po stresų ar didelio darbo krūvio. Širdies negalavimus lydi ir seksualiniai sutrikimai. Persistengimas šioje srityje tokiems vyrams gali blogai baigtis, tad jiems nereikėtų savęs vaizduoti nepavargstančiais meilužiais.

„Storo” tipo vyrai neturėtų įsivaizduoti esą stambūs. Tokių vyrų vidaus organai ypač išsivystę. Tai reiškia, jog neteisingai gyvendami, jie gali greitai susirgti.

Šie vyrai jaunystėje jaučiasi esą labai ligoti. Tačiau brandos amžiuje naujos ligos jų nebaugina – požiūris tampa filosofiškas.

Kokį darbą šie vyrai bedirbtų, jei jie nori būti sveiki ir energingi, privalo daryti 5 – 10 minučių pertraukėles.

„Storuliai” turėtų riboti ir maistą. Jiems nepatariama piktnaudžiauti kepta mėsa, alumi, nes jiems ypač gresia užsiauginti „alaus pilvą”.

„Plono” tipo vyrai stebina ištvermingumu. Žmonės apie juos dažniausiai sako: „Tie gysločiai viską iškęs!” Tačiau jie privalo žinoti, kad nikotinas – pats baisiausias plonųjų priešas. Nikotinas sparčiai mažina organizmo atsparumą, kurį tokiems vyrams reikia labai branginti.

Šių vyrų darbo diena turi būti ribota, gerai suplanuota. Bet kokia sumaištis trikdo jų nervų sistemą, kuri ir taip nėra itin stipri. Mažiau nervintis, daugiau miegoti – tokia taisykle turi vadovautis ploni vyrai.

Jei tokie vyrai neserga, jie gali gyventi kur kas ilgiau už storulius ir raumeninguosius.

Vetusta Prišmantienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Vyrų išvaizda – sėkmės garantija"

  1. minija

    apie plonus tikra tiesa. Turiu plona vyra, labai istvermingas, bet jei sustresuoja- sakes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.