Lietuvių varžovas ketvirtfinalyje – Prancūzijos rinktinė

Šiandien prasidėjusiose aštuntfinalio varžybose iš kovos jau pasitraukė Turkijos, Italijos, Serbijos ir Juodkalnijos bei Izraelio krepšininkai.

Vokietija 66:57 Turkija

Po pirmojo kėlinuko Turkija pirmavo tik vienu tašku, tačiau vėliau jų persvara išaugo iki dešimties (31:21). Vis dėlto po dodžiosios pertraukos vokiečiai vis mažino deficitą ir trečiojo ketvirčio pabaigoje D.Nowitzki tritaškiu išlygino rezultatą, po to dar vieną tolimą metimą pataikęs jis persvėrė rezultatą. Ketvirtajame ketvirtyje vokiečiai spurtavo 17:0, o turkams atsigauti nepavyko. Taigi, jau tapo aišku, jog ketvirtfinalyje Slovėnijos varžovė bus Vokietijos rinktinė.

Vokietija: D.Nowitzki – 33 taškai (10 atk. kam.), P.Rolleris – 9.
Turkija: K.Pekeris – 16, E.Kurtoglu (3 atk. kam.) ir S.Erdoganas (3 rez. perd.) – po 11, H.Turkoglu – 10 (8 atk. kam.).

Kroatija 74:66 Italija

Pirmajame kėlinuke kiek sėkmingiau sekėsi italams, tačiau vėliau pamažu iniciatyvą perėmė kroatai. Po dviejų kėlinukų kroatai buvo priekyje 9 taškų skirtumu (40:31). Trečiojo ketvirčio pabaigoje G.Basile pataikė tritaškį ir sumažino deficitą iki 4 taškų. Ketvirtojo kėlinuko pradžioje skirtuams tapo minimalus, tačiau vėliau vėl į priekį pabėgo kroatai ir laimėjo rungtynes. Pusfinalyje Kroatija kovos su Ispanija.

Kroatija: M.Kasunas – 20 taškų (7 atk. kam.), N.Vujčičius – 16 (4 rez. perd.) ir M.Popovičius – 12 (4 rez. perd.).
Italija: D.Calabria, G.Pozzecco ir R.Chiacigas (7 atk. kam.) – po 14, G.Basile ir G.Galanda – po 9.

Serbija ir Juodkalnija 71:74 Prancūzija

Pirmojoje rungtynių pusėje sėkmingiau rungtyniavo serbai, kurie po dviejų kėlinukų pirmavo 9 taškų skirtumu. Po didžiosios pertraukos prancūzai po B.Diaw dvitaškio išlygino rezultatą (44:44), tačiau kiek vėliau serbai vėl atitrūko 9 taškais. Trečiasis ketvirtis baigėsi serbams pirmaujant 57:54. Lemiamą rungtynių dalį geriau pradėjo prancūzai – po M.Gelabale tritaškio jie jau buvo priekyje 3 taškų skirtumu, o po dar vieno dvitaškio Prancūzija pirmavo 5 taškais. Vis dėlto į tai serbai atsakė spurtu 6:0. Iki susitikimo pabaigos likus mažiau nei dviem minutėm prancūzai pirmavo 70:66, bet I.Rakočevičius pataikė dvitaškį. Vėliau F.Pietrusas pataisė T.Parkerio metimą, tačiau D.Bodiroga į tai atsakė tritaškiu. Likus 16 sekundžių A.Rigaudeau pataikė vieną baudos metimą ir prancūzai buvo priekyje 3 taškų skirtumu. Pačioje rungtynių pabaigoje serbai dukart stojo prie baudų metimo linijos, tačiau visi metimai skriejo pro šalį, o desperatiškas metimas likus 1 sekundei buvo netaiklus ir čempionato šeimininkai patyrė fiasko. Ketvirtfinalyje prancūzai susitiks su lietuviais.

Serbija ir Juodkalnija: V.Radmanovičius ir M.Jaričius (5 rez. perd.) – po 14 taškų, I.Rakočevičius (4 rez. perd.) ir N.Krstičius (6 atk. kam.) – po 11, D.Bodiroga – 10 (5 atk. kam.).
Prancūzija: A.Rigaudeau – 14 (5 atk. kam.), T.Parkeris – 13 (3 rez. perd.), M.Gelabale – 12, B.Diaw – 10, M.Pietrusas – 8.

Graikija 67:61 Iraelis

Pirmasis kėlinukas buvo itin nerezultatyvus, Izraelio krepšininkai sugebėjo pelnyti tik 6 taškus. Antrajame ketvirtyje izraeliečiai dažniausiai dviženkliu skirtumu atsilikinėjo. Po didžiosios pertraukos Izraelis beveik iš eilės pataikė 5 tritaškius metimus ir sumažino deficitą iki 6 taškų, tačiau graikai žaidė patikimai ir neleido žydams dar labiau sumažinti skirtumo. Paskutiniajame kėlinuke komandas vienu metu skyrė tik 3 taškai, bet laiku susiėmę graikai padidino persvarą ir laimėjo rungtynes. Ketvirtfinalyje Graikija susitiks su Rusija.

Graikija: N.Zisis – 23 taškai (6 rez. perd.), L.Papadopoulos – 19 (10 atk. kam., 7 klaidos), M.Kakiouzis – 12 (4 atk. kam.).
Izraelis: Y.Greenas – 11, Y.Halperinas ir E.Marckovičius (5 atk. kam.) – po 9, M.Mizrahi ir M.Tapiro (6 rez. perd.) – po 8.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuvių varžovas ketvirtfinalyje – Prancūzijos rinktinė"

  1. linksmas

    Dejau slanga ant visu ir ant serbu ……tu 😀 😀 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.