Roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje” veteranai linkėjo sėkmės naujiems atlikėjams

Ketvirtį amžiaus gyvuojančios legendinės Kęstučio Antanėlio ir Sigito Gedos roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje” ankstesniųjų pastatymų solistai antradienį perdavė estafetę ir palinkėjo sėkmės ketvirtojo šios operos spektaklio kūrėjams ir atlikėjams.

Spalio 8 dieną sostinės „Siemens” arenoje bus rodomas naujas pirmosios lietuviškos roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje” pastatymas, kurį režisuoja Aidas Giniotis, o prodiusuoja viešoji įstaiga „Tikra produkcija”.

Pasak prodiuserio Gyčio Daugėlos, tai turėtų būti geriausias ir didžiausias šios roko operos pastatymas, nustebinsiantis žiūrovus ir klausytojus gerai pažįstamos muzikos aranžuote, puikiais atlikėjais ir netikėta režisūra.

Kompozitorius K. Antanėlis suskaičiavo, kad šis operos pastatymas – jau ketvirtasis, kuriamas praėjus lygiai ketvirčiui amžiaus, kai 1980 metais opera buvo baigta rašyti. Jaunimo teatre pastatytas ir dėl didžiulio žiūrovų antplūdžio net Sporto rūmuose rodytas spektaklis buvo daugiau psichologinio pobūdžio, E. Nekrošiaus LIFE festivaliui 1996 metais sukurtasis – žaižaruojantis, o dar anksčiau buvo ir 1988 metais amerikiečių teatro pastatymas anglų kalba, Jungtinėse Valstijose rodytas net dvejus metus, prisiminė kompozitorius. K. Antanėlis prisipažino labai nekantriai laukiąs šios premjeros, kai opera bus visa atliekama gyvai.

1982 metais Jaunimo teatre pastatyto spektaklio Romeo – aktorius Vytautas Taukinaitis ir Eimunto Nekrošiaus režisuoto spektaklio Romeo – aktorius Saulius Bareikis palinkėjo sėkmingo spektaklio naujajam Romeo – Marijonui Mikutavičiui, o pirmosios Džiuljetos Kristina Kazlauskaitė ir Janina Matekonytė sceninę estafetę perdavė grupės „Skamp” solistei Erikai Dženings (Erica Jennings). Merkucijaus vaidmenį Vladas Bagdonas simboliškai perleido grupės „Inculto” lyderiui Jurgiui Didžiuliui.

Kitus operos veikėjus įkūnys aktoriai Andrius Kaniava (Fra Lorenco), Birutė Dambrauskaitė (Auklė), Virgis Stakėnas (Kapuletis), rašytojas Juozas Erlickas (Veronos kunigaikštis Eskalas), visas būrys Keistuolių teatro aktorių.

Pasak režisieriaus Aido Giniočio, naujojo pastatymo negalima lyginti su E. Nekrošiaus LIFE festivaliui sukurtu spektakliu, tačiau, pasak režisieriaus, žiūrovams negali uždrausti lyginti su ankstesniais režisūriniais sprendimais. Nors kaskadininkų šiame spektaklyje ir nebus, tačiau netikėtumų ir gero reginio žiūrovai nestokosią. „Prisimenu, kaip pirmame kurse verždavomės į Jaunimo teatrą, o ši roko opera privertė tikėti meile ir paliko ne vienai žiūrovų kartai gerų jausmų”, – dalijosi prisiminimais režisierius.

Scenografiją ir kostiumus kuria dailininkė Vilma Galeckaitė-Masteikienė, choreografiją – Vesta Grabštaitė. Muziką aranžavo Gintautas Venislovas.

Dviejų veiksmų spektaklyje dalyvaus apie 70 žmonių – didelis būrys solistų, choras „Brevis” ir muzikantai, įtemptai repetuojančių Keistuolių teatre.
2005-09-20 18:22

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.