Žymos archyvas: šparagus

Delikatesas iš gėlyno

Europoje (ir pas mus) prasideda šparagų sezonas. Vilniuje, „Medininkų” restorane, jau galima paskanauti sezono naujienos – karštos šparagų užkandėlės. „Medininkų” restorano vyriausioji virėja Aldona Gečienė šparagus siūlo su ryžiais, kumpiu, parmezano sūriu ir kiaušinio padažu. … Skaityti toliau

Karališka daržovė

Šparagai tituluojami aristokratų ir karalių delikatesu. Dėl įmantraus skonio Vakarų Europoje tai viena brangiausių ir labiausiai vertinamų daržovių. Beje, augančių mūsų darželiuose ir nuo seno Lietuvoje žinomų kaip dekoratyviniai augalai – smidrai. Maistui jų ūgliai … Skaityti toliau

Šparagai: delikatesai iš gėlių darželio

Jie auga mūsų gėlynuose ir nuo seno vadinami smidrais. Bet ar daugelis žinome, kad jie yra ne tik valgomi, bet ir laikomi delikatesu. Vakarų Europoje šparagai yra viena brangiausių ir dėl įmantraus skonio labiausiai vertinamų … Skaityti toliau