Žymos archyvas: patiekiama

Į svečio širdį per… skrandį

(1)

Vienas iš svetingumo pasireiškimo būdų – dėmesys svečių papročiams, skoniams, užstalės tradicijoms. Tai pakelia susitikimo nuotaiką ir palieka puikius prisiminimus apie namus, kur viešpatauja nuoširdumas ir palankumas svečiams. Be abejo, tai sustiprina draugiškus santykius, kurie … Skaityti toliau

Ilgų žiemos vakarų malonumas

Manoma, kad fondiu atsirado Šveicarijoje. Yra daug legendų apie šio patiekalo kilmę. Viena jų pasakoja apie kaimiečius, ilgą ir šaltą žiemą pritrūkusius maisto. Jie stiprinosi sūriu ir namine duona, užsigerdami vynu. Pasenusį ir sukietėjusį sūrį … Skaityti toliau

Gamtoje kepame mėsą ir žuvį

Kepsninėje kepama mėsa būna labai įvairi – kiauliena, veršiena, aviena, vištiena, elniena, jautiena, tačiau ta pati mėsos rūšis gali būti ruošiama skirtingai. Norint kaip galima labiau išlaikyti natūralų kepsninėje kepamų produktų skonį, juos ruošiant stengiamasi … Skaityti toliau