Žymos archyvas: padažas

Šiaurinis žydrasis merlangas

Žydrasis merlangas – ilgoka (užauga iki pusės metro) ir siaura žuvis, išsiskirianti sidabrišku žvilgesiu, kuris nugaroje pereina į melsvą atspalvį. Merlangas gyvena aplink Islandiją, Norvegijos pakrantėse, o neršti kovą ir balandį keliauja netoli Airijos krantų, … Skaityti toliau

Kebabinei – inspektorių antausis

(1)

Kauno miesto centre šimtus praeivių pamaitinantis kebabų kioskas gavo šansą pasitaisyti, antraip jam gresia nedarbas S.Daukanto ir Kęstučio gatvių sankryžoje įsikūręs kebabų kioskas suvilioja ne vieną alkaną kaunietį. Atidžiau į jų gamybos procesą įsižiūrintys rytietiškų … Skaityti toliau

Gamtoje kepame mėsą ir žuvį

Kepsninėje kepama mėsa būna labai įvairi – kiauliena, veršiena, aviena, vištiena, elniena, jautiena, tačiau ta pati mėsos rūšis gali būti ruošiama skirtingai. Norint kaip galima labiau išlaikyti natūralų kepsninėje kepamų produktų skonį, juos ruošiant stengiamasi … Skaityti toliau