Žymos archyvas: arbatinis

Kvapni dovana karaliams

Sudžiovinta ir sumalta cinamono medžio žievė skleidžia nepakartojamą specifinį aromatą. Dėl to jį vertino ir senovės Rytų išminčiai, ir Europos karaliai. Dabar cinamonas – prieskonis, be kurio neišsiverstų nė vienas save gerbiantis virėjas. Manoma, kad … Skaityti toliau

Penki kosulio tarpsniai

Jei ir praėjus 5 mėnesiams po peršalimo savo kosuliu šiurpinate aplinkinius, neverta beviltiškai nuleisti rankų: esą viską jau išbandžiau. Vadinasi, išbandyta ne tai. Kovos taktika priklauso nuo kosulio trukmės ir pobūdžio. Vienus jis kankina naktimis, … Skaityti toliau

Sveikata iš gamtos

AVIEČIŲ lapų arbata. Geriama nuo viduriavimų, sergant žarnyno ir kvėpavimo takų uždegimais, skalaujama gerklė sergant angina ir gerklų uždegimu. 1 valgomą šaukštą džiovintų aviečių lapų užplikyti 200 ml verdančio vandens. Laikyti 30 min., vėl pašildyti … Skaityti toliau