Lietuva sutriuškino Kiniją ir pateko į pusfinalį

Lietuvos rinktinė užtikrintai įveikė Pekino olimpinių žaidynių ketvirtfinalio barjerą. Mūsiškiai neturėjo vargo su Jono Kazlausko treniruojama turnyro šeimininke Kinijos komanda, kurią sutriuškino 94:68 (19:17, 22:13, 29:23, 24:15).

Olimpiados pusfinalyje Lietuvos krepšininkai kovos su Ispanijos rinktine, kuris ketvirtfinalyje 72:59 nugalėjo Kroatijos ekipą. Pusfinalio mačas įvyks penktadienį 15:00 arba 17:15 val. Lietuvos laiku.

Rungtynės prasidėjo nedideliu tempu. Iš žaidimo buvo visiškai išjungtas Kinijos rinktinės lyderis Y.Mingas, o dvi kontratakas surengė R.Kaukėnas su Š.Jasikevičiumi. Rezultatas išliko apylygis, bet R.Šiškauskas, o po to Š.Jasikevičius pataikė po tritaškį ir išvedė Lietuvos komandą į priekį 12:6.

Tačiau penkios nesėkmingos mūsiškių atakos ir kinai spurtavo 9:0 bei išsiveržė į priekį 15:12. Lietuviai mėgino naudotis kontratakomis, tačiau didžiausia problema pirmajame kėlinuke – netaiklūs metimai. Dažnai iš patogių situacijų atakavę mūsiškiai prametė po 4 tritaškius ir dvitaškius, tačiau paskutinę ketvirčio sekundę R.Šiškausko tolimas metimas buvo tikslus ir lietuviai susigrąžino pranašumą – 19:17.

Antrajame kėlinuke užsivedę lietuviai sėkmingai apsigynė ir po L.Kleizos dvitaškio padidino persvarą iki 5 taškų – 25:20. Nors lietuvių tolimi metimai ir toliau dažnai skriejo pro šalį, kur kas geresnė gynyba leido didinti skirtumą. Po Š.Jasikevičiaus tritaškio antroje kėlinuko pusėje Lietuvos pranašumas pasiekė 8 taškus (32:24).

Po minutės pertraukėlės kinams buvo pavykę sumažinti atsilikimą iki 4 taškų (28:32), bet lietuviai puikiai gynėsi, priversdavo oponentus klysti ir prieš pat kėlinuko pabaigą įgijo dviženklį skirtumą – 38:28. Paskutinėmis kėlinuko sekundėmis R.Šiškauskas dar įsūdė tritaškį ir po dviejų kėlinukų Lietuva pirmauja 41:30.
Antrąją rungtynių dalį kinai pradėjo keturiais tiksliais Y.Mingo baudos metimais, o lietuvių puolimas kiek strigo. Tačiau įsimėtė K.Lavrinovičius, pataikęs du dvitaškius, o Š.Jasikevičius pridėjo tritaškį ir mūsiškiai padidino persvarą iki 12 taškų – 48:36.

Ir toliau sėkmingai gynyboje besitvarkę lietuviai pamažu didino persvarą ir po R.Kaukėno bei L.Kleizos tritaškių Lietuvos rinktinės pranašumas pasiekė 16 taškų – 58:42. Kinų deficitą mažino 9 baudų metimus iš tiek pat bandymų pataikęs Y.Mingas, tačiau lietuviams pavyko išlaikyti dviženklį skirtumą, o paskutinėmis sekundėmis Š.Jasikevičius įmetė tritaškį ir prieš lemiamą kėlinuką mūsiškiai pirmavo 70:53.

Ketvirtajame kėlinuke Lietuvos krepšininkai tik didino persvarą ir nepaliko kinams jokių vilčių. Po sėkmingų tolimų metimų mūsiškių pranašumas buvo išaugęs iki 28 taškų – 84:56. Dvikovos pabaigoje į aikštelę išbėgo M.Prekevičius, J.Mačiulis ir D.Lavrinovičius – krepšininkai, kurie olimpiadoje rungtyniauja kur kas mažiau. Lietuva iškovojo pergalę rezultatu 94:68.

Lietuva: Š.Jasikevičius 23 (tritaškiai 5/6, 6 rez.perd.), R.Šiškauskas ir L.Kleiza (7 atk.kam.) – po 15, S.Jasaitis 12, R.Kaukėnas 9, K.Lavrinovičius (tritaškiai 0/5), R.Javtokas ir J.Mačiulis (3 min.) – po 6, M.Petravičius 2.

Kinija: Y.Mingas 19 (baudos 11/13, 7 atk.kam.), Y.Jianlianas 11 (9 atk.kam.), W.Liu 10 (7 atk.kam.), F.Du 9.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.