Sučiupti imantys kyšius

Teisėsaugininkų gretos bus šiek tiek švaresnės. Įtarus kyšio paėmimu sulaikytas prokuroras Šalčininkuose ir trys policininkai Panevėžyje.

Vilniaus apygardos prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai vakar ankstų rytą sulaikė kyšininkavimu įtariamą Šalčininkų rajono apylinkės prokuratūros prokurorą Aleksandrą S. Pirminiais duomenimis, prokuroras įkliuvo prieš darbo pradžią viename pastate su 15 tūkst. litų, kuriuos buvo paėmęs iš suinteresuoto asmens. Įtariama, jog didelės vertės kyšis prokurorui buvo įteiktas už tai, kad pareigūnas nutrauktų ikiteisminį tyrimą bylos, kurią pats ir kontroliavo.

Vilniaus apygardos prokuratūros teigimu, Aleksandras S. nušalintas nuo pareigų. Pareigūnas yra sulaikytas 48 valandoms, o kokią skirti kardomąją priemonę, bylą tiriantys pareigūnai spręs šiandien. Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Tai antras Šalčininkų prokuroras per pastaruosius metus, sulaikytas įtarus kyšio ėmimu. Pernai lapkritį teisėsaugininkai sulaikė kyšininkavimu ir tarpininkavimu įtariamą Šalčininkų rajono apylinkės prokuratūros prokurorą stažuotoją Aleksejų S. Šio pareigūno, ant kurio krito šešėlis dėl 1,5 tūkst. litų paėmimo, baudžiamoji byla netrukus turėtų būti aduota nagrinėti teismui.

Tai ne vienintelis atvejis vakar, kai dėl galimo kyšininkavimo teisėsaugininkams įkliuvo pareigūnas. Į Panevėžio kriminalistų pinkles su kyšiais įstrigo, kaip įtariama, trys šio miesto pareigūnai. Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai sulaikė 3 to paties komisariato Viešosios policijos patrulių kuopos patrulius: L.B. (1969 m.), V.P. (1972 m.) ir R.V. (1973 m.). Visi jie įtariami kyšio ėmimais iš vairuotojų, kad šie išvengtų administracinės atsakomybės už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Panevėžio kriminalistai tyrimą pradėjo tuomet, kai gavo patikimos gyventojų informacijos apie tai, kad minėti pareigūnai ima kyšius. Vėliau šios prielaidos pasitvirtino. Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio miesto apygardos prokuratūra. Įkliuvę policininkai uždaryti į areštinę. Dėl kardomosios priemonės skyrimo tyrėjai spręs artimiausiu metu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Sučiupti imantys kyšius"

  1. rita

    kursenuose patruliuojantis keliu policininkas E.Neimontas net saziningam vairuotojui rasydamas pazeidimo protokola duoda susiprasti kad reikia tepti 🙂 ji visi jau zino dauguma jam ir duoda. jis dirba pinigus sau i kisene ir niekam neuzkliuna. eismo dalyviams baudos grieztinamos o keliu policija…? kiek teko girdeti tik vienas is ju yra tikrai nepaperkamas. 🙁 .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.