Teismas nubaudė „Krekenavos agrofirmą”

Už neteisėtą atlyginimų mokėjimą „Krekenavos agrofirma” nubausta bemaž 44 tūkstančių litų bauda, buvęs jos vadovas Anicetas Daukšas mokės 6 tūkstančių litų baudą.

Panevėžio apylinkės teismas, išnagrinėjęs 41 tomo baudžiamąją bylą, nustatė, jog kiaulių auginimu bei mėsos perdirbimu užsiimanti „Krekenavos agrofirma” apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, darbuotojams algas mokėdavo vokeliuose ir natūra: mėsos produktais ir nemokamais pietumis.

Įspūdingo dydžio baudos.
Vadinamąją vokelių bylą Panevėžio apylinkės teismas iš prokuratūros gavo liepos 25-ąją. Rugpjūčio 1-ąją priimtas baudžiamasis įsakymas, neoficialiai vadinamas nuosprendžiu. Šis nuosprendis priimtas šalims nedalyvaujant, apie baudų dydžius ir „Krekenavos agrofirmai”, ir buvusiam jos vadovui A.Daukšui, šiai bendrovei vadovavusiam 2000-2005 metais, pranešta raštu. Jei norės bylinėtis toliau, nubaustieji turi galimybę kreiptis į aukštesnės instancijos teismą.

Už įvairias apgaules, kai buvo pažeidinėjami ir Darbo, ir Buhalterinės apskaitos įstatymai, „Krekenavos agrofirma” nubausta 350 minimalių gyvenimo lygių bauda, tai sudaro 43 750 litų. A.Daukšas turės sumokėti 48 minimalių gyvenimo lygių – 6000 litų – baudą. Kiek anksčiau ši bendrovė buvo priversta valstybei sumokėti 190 tūkstančių litų sumą, kurią tikėjosi sutaupyti slėpdama įvairius mokesčius.

Tikrinimai buvo rezultatyvūs

Į viešumą „Krekenavos agrofirmos” finansinės machinacijos iškilo prieš dvejus su puse metų, kai buvusi šios bendrovės mėsos sūdytoja Dalia Budrevičienė viešai prabilo apie vokeliuose mokamus atlyginimus.

Į po to prasidėjusį išsamų bendrovės finansinės veiklos tyrimą įsitraukė įvairių valstybės institucijų pareigūnai. Aiškinantis „nešvarius” kiaulių augintojų reikalus buvo apklausti net keturi šimtai liudytojų. Kad jiems visiems nereikėtų eiti į Panevėžio apylinkės teismą ir darsyk kartoti jau duotų parodymų, apygardos prokuratūra paprašė teismo, kad vadinamoji vokelių byla būtų baigta baudžiamuoju įsakymu. Jis taikomas, kai siekiama, kad teismas greičiau priimtų nuosprendį. Taip ir buvo padaryta – byla išnagrinėta per savaitę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.