Kauno kempingas sparčiai populiarėja

Kauno policijos pareigūnai, vos išvydę ne nurodytoje vietoje nakčiai apsistojusį namelį ant ratų, jo savininką tuoj nukreipia į specialiai poilsiui įrengtą saugomą kempingą.

Dar prieš keletą savaičių kai kurie laikinosios sostinės svečiai, susiruošę čia nakvoti, apsistodavo aikštelėje prie Kauno pilies. Dabar jiems pasiūloma vykti į naują kempingą, pradėjusį veikti maždaug prieš 2 mėnesius netoli greitkelio į Vilnių.

Anot Kauno miesto savivaldybės įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės” direktoriaus Algimanto Puidoko, naujasis kempingas yra saugus, kadangi visa jo teritorija – aptverta, prižiūrima, saugoma. Čia yra galimybė nusiprausti, pasipildyti vandens atsargas.

Lankytojų gausu

Per maždaug du kempingo veiklos mėnesius jame buvo apsistoję daugiau nei du šimtai namelių ant ratų. Anot A.Puidoko, tai geri rezultatai. Jis sakė, kad išpopuliarinti pirmąjį kempingą mieste prie Nemuno padėjo ir netradiciniai reklamos būdai, pavyzdžiui, viena privati bendrovė už galimybę pristatyti savo produkciją galimiems klientams kempinge pastatė kelis namelius ant ratų, kurie pro šalį važiuojantiesiems tapo ženklu apie čia įsikūrusią specializuotą poilsio vietą. Kauno miesto policijos pareigūnai kišenėse nešiojasi ir turistams dalija informacinius lankstinukus anglų ir vokiečių kalbomis, kuriuose nurodoma, kaip nuvykti iki kempingo.

Jau nori plėstis

Neseniai „Automobilių stovėjimo aikštelės” valdyba kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės administraciją, prašydama išplėsti kempingo ribas. Šiuo metu jo teritorija užima 7000 kvadratinių metrų plotą. Greta jos yra nemažas valstybinės žemės plotas, kurį norima paversti naujojo kempingo dalimi. Tokiu atveju jo teritorija nusidriektų iki Neries pakrantės.

„Kol kas nežinome, koks bus savivaldybės atsakymas. Jei bus nuspręsta pritarti kempingo plėtrai, administracija kreipsis į Vyriausybę dėl žemės perėmimo savo reikmėms”, – svarstė A. Puidokas. Pasak jo, papildomo sklypo reiktų norint aikštelėje priimti daugiau namelių ant ratų, įrengti poilsio bei prekybines zonas, stacionarius namelius. „Kempinge turi būti priimami ne tik su nameliais ant ratų atvykę svečiai. Ir tie, kurie keliauja lengvosiomis mašinomis, turėtų gauti galimybę pailsėti, išsimiegoti pigiau nei viešbutyje”, – sakė A.Puidokas.

Beje, nameliai kempingo savininkams nieko nekainuos. Jais „Automobilių stovėjimo aikštelės” disponuos pagal mainų sutartį su privačia bendrove. Pastaroji įrengs namelius už tai gaudama galimybę aptarnauti jų gyventojus, prekiauti kempingo teritorijoje. Vieno namelio kaina su statybos darbais siekia 150 – 180 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Kauno kempingas sparčiai populiarėja"

  1. DURNIU LAIVAS

    AHA, VISI TAIP IR „VERZIASI” I KEMPINGA PRIE KAPINIU! KOKS ASILAS TOKIA VIETA PARINKO?!

  2. ?>:

    😐 😮 😥 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.