Antisemitai siautėjo, valdžia nusiplovė rankas

Vakar skverelyje prie Šiaulių savivaldybės teatralizuotą antisemitinę akciją surengė Šiaulių nacionalistai.

Vienas akcijos dalyvis po skverelį vaikštinėjo su plakatu, ant kurio užrašytas skaičius 400 tūkst., o apačioje kažkas suraityta hebrajiškai. Antrasis buvo pasidabinęs šalmu ir virgulėmis, o po kaklu pasikabinęs pasenusio modelio radijo aparatą, iš kurio skambėjo žydiška daina. Trečiasis akcijos dalyvis stūmė prekybinį vežimaitį su antenomis. Jo žilus plaukus puošė perukas su „peisais” – žydiškomis kasytėmis. Eisenos gale žygiavo paprastas statybininkas su šalmu ir dviem kirtikliais. Provokacijos scenarijaus autorius Mindaugas Murza paaiškino, kad skaičiai plakate reiškia sumą, kurią už tyrimus sumokėjo Lietuvos valstybė. Panašių simbolių šiame prasto skonio spektaklyje buvo galima įžvelgti ir daugiau.

Nenuostabu, kad nacionalistų renginys papiktino ne vieną praeivį, kai kurie net kumščiais buvo pasiruošę pamokyti jų dalyvius. Laimei, susidūrimų nebuvo.

Keista, bet Šiaulių meras Genadijus Mikšys, vakar po pietų paklaustas apie provokaciją, atsakė nieko apie ją negirdėjęs. Galų gale supratęs, apie ką kalbama, tarstelėjo: „Tai dar vienas šios partijos anekdotas, į kurį kiekvienas žmogus gali reaguoti skirtingai. Savivaldybė į šį įvykį niekaip nereagavo. Įstatyme yra nurodyta, kad tokioms akcijoms specialių leidimų nereikia, jei jose dalyvauja iki 10 žmonių.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Antisemitai siautėjo, valdžia nusiplovė rankas"

  1. NEO

    MURZA JĖGA 😕

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.