Butų – perpus mažiau

Nekilnojamojo turto plėtotojai, atsižvelgdami į besikeičiančias nuotaikas rinkoje, kitąmet savo statybų apimties planus mažina beveik per pusę. Didelė dalis dar iš anksčiau suplanuotų projektų (ypač daugiabučių namų statybos) bus stabdoma arba net nepradedama įgyvendinti.

„Peržvelgus 2008 metų pirmojo pusmečio rezultatus, galima konstatuoti, kad Lietuvoje rinka žengė į naują etapą: itin spartų kainų kilimą bei pernelyg optimistinius daugumos rinkos dalyvių lūkesčius keičia mažėjančios nekilnojamojo turto kainos bei neapibrėžtas laukimas”, – teigia bendrovė „Ober-Haus”. Jos duomenimis, sostinėje 2009 metais vietoj planuotų beveik 6 tūkst. geriausiu atveju bus pastatyta 4 tūkst. butų. Kaune vietoje 1,9 – tūkstantis butų, Klaipėdoje vietoje 1,7 tūkst. – 900 butų. Kiek rinkai bus pasiūlyta naujos statybos butų 2010 metais, sunku prognozuoti, bet skaičius gali būti dar mažesnis.

Kaip jau skelbta anksčiau, per pirmąjį šių metų pusmetį visuose didžiuosiuose šalies miestuose būsto kainos mažėjo apie 10 procentų.

Pažymima, kad jau netrukus gali išaugti kainų žirklės tarp naujos ir senos statybos būsto kainų ir, labai tikėtina, net susidaryti nedidelis naujos statybos būsto deficitas, o tai vėl mažins pirkėjų pasirinkimo galimybes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.