Pajūryje vaikams – daugiau dėmesio

Iki rugpjūčio 22 dienos Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras (KVSB) rengs poilsiautojų mokymus šalia miesto esančiuose paplūdimiuose. Viena svarbiausių temų – vaikų priežiūra.

Pasak KVSB direktorės Jūratės Grubliauskienės, šie mokymai – pirmoji šią gegužę pradėjusio veikti biuro, kurio priedermė – sveikatos švietimas, akcija. Poilsiautojai informuojami apie nudegimų saulėje profilaktiką, riziką susirgti melanoma, vaikų saugumą, primenama, kad ilsintis reikia būti blaiviam. Taip pat vyksta mokymai, kaip suteikti pirmąją pagalbą, žmonės gali pasimatuoti kraujospūdį ir įsitikinti, koks gali būti ilgo buvimo saulėje poveikis. Konkrečias mokymų vietas galima sužinoti Klaipėdoje tel.: (46) 23 33 61 ir (46) 23 47 96.

Keletas patarimų.
Anot J.Grubliauskienės, vienas svarbiausių dalykų, kurį turi žinoti poilsiautojai, – vaikų priežiūra. Į čia duodamus paprastus patarimus turėtų atkreipti dėmesį mažylių tėvai, o vyresnieji – savimi pasirūpinti patys.

*Su mažu vaiku paplūdimyje geriausia būti iki 11 val. priešpiet ir vakare nuo 16 valandos.

*Pirmąkart su mažu, iki metų amžiaus vaiku saulėtame paplūdimyje būti ne ilgiau 5-6 minutes. Buvimą saulėje palaipsniui ilginti iki 20-30 minučių. Vyresniems vaikams galima mėgautis saule atsižvelgiant į amžių ir odos tipą.

*Būtina naudoti apsauginį kremą – juo teptis 30 minučių prieš išeinant į lauką, vėliau – kas porą valandų, taip pat – iškart po maudymosi.

*Vaiką patariama apvilkti lengvais medvilniniais marškinėliais, galvą pridengti kepurėle.

*Paplūdimyje reikia gerti daug skysčių – negazuoto mineralinio vandens, sulčių ir kitų gėrimų be konservantų.

*Neleisti vaikams valgyti nenusiplovus rankų. Jei nėra švaraus vandens, naudokite drėgnas servetėles.
*Į paplūdimį geriau nesinešti pieno, mėsos produktų, vengti vaišintis kulinarijos, konditerijos gaminiais. Labai tinka daržovės ir vaisiai.

*Jei vakare vaiko oda paraudo, jis dirglus, vemia, pakilo temperatūra, viduriuoja – reikia kreiptis į gydytoją.

*Maudantis vaiko negalima palikti be priežiūros – jis gali paskęsti.

*Neleiskite maudytis suprakaitavusio ar ką tik pavalgiusio vaiko.

*Reikia prižiūrėti, kad vaikas nepaklystų. Derėtų iš anksto susitarti, ką darysite, jei taip nutiks. Praverstų nurodyti ryškų objektą, kur būtų galima jo ieškoti. Jei vaiko ilgokai nėra – nekelkite panikos, kreipkitės į gelbėtojus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.