Įsitikinęs: jį nuodijo teroristai

Žinoma Amerikos žurnalistė Jane Mayer atkleidė priežastį, kodėl JAV viceprezidentas Dickas Cheney laikosi tokios griežtos pozicijos kovos su terorizmu atžvilgiu.

Savo naujoje knygoje, kuri vadinasi „Tamsioji pusė: pasakojimas iš vidaus, kaip karas su teroru virto karu su amerikiečių idealais”, ji tvirtina, jog dėl to kaltas incidentas, atsitikęs Baltuosiuose rūmuose 2001-ųjų spalį, kai D.Cheney neabejojo, jog buvo paveiktas mirtina doze medžiagos, sukeliančios juodligę.

J.Mayer duomenimis, gautais iš šaltinių George’o W.Busho administracijoje, 2001 metų spalio 18 dieną Baltuosiuos rūmuose suveikė pavojaus davikliai, reaguojantys į radioaktyvias medžiagas bei cheminius ir biologinius preparatus. Visi, tuo metu buvę Baltųjų rūmų Situacijų kambaryje, tarp jų ir D.Cheney, pamanė, kad pasklido nuodingosios medžiagos, nes kaip tik tuo metu Vašingtone tvyrojo panika dėl po visą šalį paštu išsiuntinėtų paketų su juodligės sukėlėjais. Šių incidentų aplinkybės iki šiol neatskleistos.

Vėliau paaiškėjo, kad pavojus buvo netikras, tiesiog sugedo Baltųjų rūmų davikliai. Tačiau po šio nutikimo D.Cheney labai rimtai pradėjo vertinti cheminio ar biologinio teroro pavojų. Tuo metu saugumo sumetimais viceprezidentui nuolat teko vykti į įslaptintus požeminius bunkerius ir praleisti juose daug laiko. Automobilyje ant sėdynės jis visuomet turėdavo kuprinę su dujokauke ir apsauginiu kostiumu.

Šią J.Meyer knygos dalį paskelbusi televizijos kompanija ABC kol kas nesulaukė jokių JAV viceprezidento aparato komentarų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.