Delfinams reikia echoskopo

Jūrų muziejuje gyvenantys delfinai, tapę sergančių vaikų gydytojais, patys prašo žmonių pagalbos.

Rugpjūčio pradžioje muzikiniame paramos maratone žmonės bus kviečiami aukoti lėšas delfinams reikalingai medicininei įrangai įsigyti ir delfinariumo vandens kokybei gerinti.

„Mūsų delfinams tikrai netrūksta specialistų priežiūros ir dėmesio. Tačiau labai trūksta technikos, kuri padėtų sekti delfinų sveikatos būklę ir laiku užkirsti kelią ligai. Susirgus delfinui, sudėtingą medicininę įrangą tenka skolintis iš Klaipėdos ligoninių”, – apgailestavo Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Kad nekiltų problemų dėl delfinų sveikatos priežiūros, Jūrų muziejui būtina įsigyti echoskopą, bronchoskopą, medicininių stovų, medicininį vežiojamąjį stalelį, svarstyklių gyvūnams sverti. Ne mažiau svarbu yra užtikrinti vandens, kuriame gyvūnai gyvena, kokybę.

Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumas – vienintelis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Šiuo metu jame gyvena aštuoni delfinai – Juodosios jūros afalinos, kurias būtina akylai prižiūrėti, sekti jų sveikatos būklę. Šie gyvūnai serga tomis pat ligomis kaip ir žmonės.

Pasak Jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Nikos Puteikienės, mzikiniame paramos maratone, kurį rugpjūčio pradžioje tiesiogiai iš Klaipėdos transliuos LNK, žiūrovai bus kviečiami aukoti lėšas. Savo įspūdžiais dalysis su delfinais jau draugavusių ir delfinų terapijoje dalyvavusių vaikų tėvai, apie delfinus pasakos jų treneriai, delfinų terapijos fenomeną svarstys specialistai.

Įspūdingame koncerte, kuris įvyks rugpjūčio 2 dieną aikštėje prieš delfinariumą, neatlygintinai sutiko pasirodyti žymiausios šalies grupės ir dainininkai: Neringa Čereškevičienė su „Telebimbam”, „69 Danguje”, „Biplan”, „G&G Sindikatas”, „InCulto”, Martyno Kuliavo grupė „Ingenious”, Asta Pilypaitė, Vaidas Baumila, Živilė Ba, Igoris Kofas ir kiti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.