„Braliukų mūšyje” nugalėjo lietuviai

Geriausi Lietuvos ir Latvijos driftingo meistrai susikovė savaitgalį Kėdainiuose, Daukšių aerodrome surengtoje trijų dienų automobilių fiestoje „Braliukų mūšis”.

Tai buvo antrasis Lietuvos driftingo čempionato etapas, kuriame susikovė net 56 dalyviai, o juos vertino nešališka tarptautinė teisėjų komanda, kurią sudarė po vieną automobilių šonaslydžio ekspertą iš Lietuvos, Latvijos ir Didžiosios Britanijos.

Lietuviška atmosfera

Lietuviško driftingo senbuviai jau per kvalifikacinius važiavimus nebuvo linkę juokauti ir nepaliko kaimynams jokių vilčių. Į geriausiųjų šešioliktuką pateko vos penki latviai ir visi pirmosios kovos, vykusios Kaune, lyderiai: Andrius Miciūnas („Nissan Silvia”), Darius Balys (BMW 540), Timas Simniška („Opel Omega”), Paulius Jacina (BMW 323 turbo) ir kiti.

Kvalifikacijos barjero nepavyko įveikti ir vienintelei kovoje dalyvavusiai merginai – latvei Kristen, vairavusiai ryškiaspalvį „Volvo 760”.

Prasidėjus poriniams „Tsuiso” važiavimams, lietuviai parodė dar didesnį pranašumą prieš „braliukus” latvius. Vienas po kito iš kovos iškrito Martinas Mikazanis, Andris Lisovskis ir Lietuvoje gerai žinomas Janis Lambertis, o į pusfinalį prasibrovė vienintelis Ervinas Žukas su BMW M3. Tačiau ir čia fortūna šypsojosi tūkstantinės žiūrovų minios palaikomiems lietuviams, nes T.Simniška, lydimas gerbėjų ovacijų, įveikė Erviną. Kitame, lietuviškame pusfinalyje, praėjusio etapo nugalėtojas P.Jacina, pravarde Free, pamėgino nukauti Drifto karalių A.Miciūną, tačiau „Nissan Silvia” ir Andriaus meistriškumas atsilaikė prieš technišką ir gražų Pauliaus BMW driftą.

Drifto karaliaus pergalė

Finale užvirė itin graži aukščiausio lygio kova tarp A.Miciūno ir T.Simniškos, kurioje sužavėjęs komisiją ir žiūrovus didžiuliu greičiu ir sugebėjimu slysti itin arti varžovo, du kartus Lietuvos drifto karalius pelnė pirmąją pergalę šiais metais, o Timui vėl atiteko antroji vieta. Pasibaigus varžyboms, A.Miciūnas negalėjo tverti iš džiaugsmo, dėkojo savo varžovams už gražias kovas, o gerbėjams – už palaikymą. Trečiąją vietą iškovojo P.Jacina, bronziniame finale įveikęs minėtąjį E.Žuką iš Latvijos. Dar prieš varžybas Free tvirtino nesitikintis gero rezultato, nes jau kelias dienas yra kankinamas peršalimo, tačiau pelnyta trečioji vieta įrodė, kad geram drifteriui liga negali sutrukdyti.

Nugalėtojams buvo įteiktos taurės ir piniginiai prizai, o Ervinas taip pat buvo apdovanotas taure, nes tapo geriausiu „skerso statytoju” tarp Latvijos atstovų. Pasibaigus kovai, visus, dar turinčius jėgų ir gerai nusiteikusius žiūrovus, linksmino hiphopo karaliai „G&G Sindikatas” su LIVE 8 muzikantų grupe.

Trečiosios driftingo čempionato kovos data ir vieta dar nėra paskelbta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.