Jurga „apšildys” Bjork kūrybos gerbėjus

Visame pasaulyje garsios islandų dainininkės Bjork koncerte Vilniuje dainuos geriausios Baltijos šalių atlikėjos titulą pelniusi Jurga Šeduikytė.

Liepos 13 dieną sostinės Vingio parke Jurga pakviesta atlikti savo programą, kuri ir pradės pasaulinio Bjork turo koncertą mūsų šalyje. Po Jurgos dainų scenoje pasirodys pagrindinė vakaro kaltininkė su savo naujausių dainų ir didžiausių hitų programa.

Malonu priimti iššūkį

Birželio pradžioje surengusi koncertą Druskininkų vasaros festivalyje, Jurga ketino padaryti kelių mėnesių pertrauką ir įrašyti keletą visai naujų dainų, tačiau šiuos planus pakoregavo kvietimas dalyvauti vienos įspūdingiausių pasaulio atlikėjų Bjork koncerte.

„Bjork yra asmenybė, kurią labai gerbiu ir mėgstu jos kūrybą, todėl dalyvauti šiame koncerte yra iššūkis, kurį malonu priimti”, – sakė Jurga. Tai bus pirmasis J.Šeduikytės pasirodymas per užsienio atlikėjo koncertą.

Lietuvių dainininkės nuomone, Bjork yra viena iš nedaugelio atlikėjų, kurie ieško savo unikalaus kelio ir skambesio. „Stengiuosi iš tokių žmonių mokytis, tad pasirodyti viename koncerte su tokio lygio dainininke man yra didelis pasiekimas”, – sakė Jurga, kuri tikisi iš islandės pasisemti energijos ir ramybės, tikėjimo, jog kurti savaip yra teisingiausias kelias. Jurga jau seniai domisi Bjork kūryba, tačiau šios žvaigždės koncerte jai dar neteko lankytis.

Dainos premjera

Per koncertą Jurga su grupe ketina atlikti devynis kūrinius, „apšildymo” programa truks maždaug 45 minutes. Kaip nors ypatingai atlikėja nesiruošia, daugiausia dėmesio ir repeticijų skiria visiškai naujam, publikai dar negirdėtam kūriniui.

Dainininkės vadybininkas Vaidas Stackevičius patikino, kad pasiūlymas apšildyti Bjork koncertą Jurgai nebuvo labai netikėta staigmena: „Koncerto organizatoriai jau gerokai anksčiau buvo užsiminę apie tokią galimybę, tik prieš paskelbdami šią žinią, norėjome sulaukti galutinio patvirtinimo.”

Paskutinis pasirodymas prieš didžiąją pertrauką

Daugybę apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje pelniusi Jurga pernai išleido auksinį albumą „Instrukcija” ir surengė didžiausią koncertinį turą Lietuvos istorijoje – beveik šešiasdešimt tikro garso koncertų ir pasirodymų šešiose šalyse, trijuose žemynuose.

Iš albumo „Instrukcija” buvo išleisti net du kompaktiniai singlai „5th Season” ir „Sandman’s Child” – vienintelis toks atvejis Lietuvos muzikos istorijoje per pastarąjį dešimtmetį.

Šiais metais dainininkės veikla taip pat buvo aktyvi – metų pradžioje pasirodė jau minėtas kompaktinis singlas „Sandman’s Child”, kuriame įamžinta ir Jurgos kelionė į Afganistaną, o gegužės mėnesį išleista atlikėjos knygelė „Pasaka apie Slieką ir jo draugą Pašiauštą” – tai Jurgos literatūrinis debiutas.

Balandžio mėnesį Jurgos – pirmosios iš Lietuvos atlikėjų – daina pasiekė topo viršūnę užsienyje – Vengrijoje. Prieš kelias savaites dainininkė kartu su pianistu Petru Geniušu koncerte Vilniaus universiteto didžiajame kieme supynė popmuziką ir klasiką. Dabar dainininkė kartu su savo grupės muzikantais nekantriai laukia artėjančio pasirodymo Bjork koncerte, kuris Jurgai taps paskutiniuoju prieš ilgą koncertinę pertrauką laukiantis mažylio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.