Teatro festivalis prasidės dainomis

Liepos 5 d. Druskininkų vasaros amfiteatre prasidės ketvirtasis teatro festivalis, kurio atidarymo žvaigžde pasirinktas dainų dešimtuko „Iššūkis žvaigždėms” favoritas Donatas Montvydas.

Jau tradicija, kad teatro festivalio toną paįvairina muzikiniai renginiai, o šiemet jo programą papuoš dar ir nekomercinio Europos bei Lietuvos kino šedevrai. Tačiau pagrindinėje festivalio programoje kaip visuomet puikuosis teatras. Jau liepos 6 d. po festivalį laikinai priglaudusios „Eglės” sanatorijos stogu bus rodomas išskirtinio žiūrovų susidomėjimo sulaukęs spektaklis „Vilnius – Dakaras” pagal Sigito Parulskio pjesę. Spektaklyje vaidina teatro ir ekrano žvaigždės Vytautas Šapranauskas ir Inga Jankauskaitė. Kosto Smorigino režisuotoje komedijoje susitinka pasiklydę ekipažo nariai – vyras ir moteris. Visiškai skirtingai mąstančios būtybės atrodo kaip skirtingų planetų gyventojai.

Festivalio, kuris truks iki rugsėjo vidurio, programoje pamatysite nemaža šokio spektaklių, kamerinių pastatymų, debiutų ir teatrinio sezono „perliukų”: daugumą teatrinių apdovanojimų susižėrusius Jono Vaitkaus „Patriotus” (Valstybinis jaunimo teatras), nostalgiškai komišką spektaklį „Viskas apie vyrus” (Klaipėdos dramos teatras), į jausmų gelmes gramzdinantį „Šilką” (Nacionalinis dramos teatras).

Baigiamuoju festivalio akcentu taps Lietuvos ir Gruzijos menininkų spektaklio „Mano Hamletas” premjera. Dramos, lėlių ir pirštų teatro žanrus apjungsiantį spektaklį režisuoja visos Lietuvos žiūrovų pamėgto „Pirštų teatro” vadovas Beso Kupreišvilis.

Klube „Kolonada” vyks alternatyvios muzikos, dainuojamosios poezijos, taip pat netradicinio meno renginiai. Čia pasirodys Alina Orlova, alternatyvios elektronikos grupė „Fusedmarc” (Lietuva), bliuzo grupės „Blueszcz Blues Band” (Lenkija), „Blackmailers” (Rusija) ir daugelis kitų atlikėjų.

Atidarymo koncerte šeštadienį drauge su D.Montvydu ir LRT grupe taip pat pasirodys dainininkai Rosita Čivilytė, Jurgis Brūzga ir Aistė Petkevičiūtė. Programoje skambės žymių užsienio atlikėjų Eroso Ramazotti, Franko Sinatros, Robbie Williamso, Erico Claptono, grupių „The Queen”, „The Beatles” dainų aranžuotės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.