Karšto apsaugos ministrui J.Olekui gali laikinai atitekti ir sveikatos apsaugos ministro portfelis

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas gali kelis mėnesius laikinai vadovauti ir Sveikatos apsaugos ministerijai.
Tokią galimybę svarsto valdančiųjų socialdemokratų vadovybė, „ne” nesako ir pats J.Olekas, penktadienį rašo „Vilniaus diena”.

Trečiadienį vakare Lietuvos socialdemokratų partijos vadovybė aptarė problemas, kilusias atsistatydinus sveikatos apsaugos ministrui Rimvydui Turčinskui, kuris priklauso parlamentinei socialdemokratų frakcijai.

„Vilniaus dienos” šaltinių duomenimis, LSDP vadovybė nusprendė, kad premjeras neteiks prezidentui siūlymo palikti R.Turčinską laikinuoju sveikatos apsaugos ministru. Tačiau tikriausiai nebus teikiamas ir naujas kandidatas į ministerijos vadovus – su V.Adamkumi bus tariamasi, kuris iš kitų ministrų galėtų laikinai, keturis-penkis mėnesius, pavadovauti ir Sveikatos apsaugos ministerijai.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalį, naujai išrinktas parlamentas į pirmą posėdį susirinks iki lapkričio vidurio. Nauja Vyriausybė turėtų pradėti dirbti ne anksčiau kaip gruodį. Iki tada ir turėtų dirbti laikinai paskirtas arba nuolatinis Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas.

Paprastai sveikatos apsaugos ministrą pavaduoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovė Vilija Blinkevičiūtė, tačiau LSDP vadovybė kaip vieną realiausių galimybių svarstė laikinai sveikatos apsaugos ministru paskirti krašto apsaugos ministrą J.Oleką.

„Kodėl gi ne? Manau, jeigu nebus rasta geresnė išeitis, gali būti pasirinkta ir ši. J.Olekas ne kartą buvo sveikatos apsaugos ministras, gerai išmano tą sferą, todėl kelis mėnesius tikrai sugebėtų turėti dviejų ministrų portfelius”, -dienraščiui sakė vienas LSDP vicepirmininkų Zigmantas Balčytis. Jis nepaneigė, kad toks variantas aptartas socialdemokratų vadovų per pasitarimą trečiadienį.

Pats J.Olekas nekomentuoja galimybės laikinai vadovauti ir Sveikatos apsaugos ministerijai. „Taip būtų užbėgama įvykiams už akių, todėl nieko nesakysiu”, – atsakė jis, dienraščio paklaustas, ar imtųsi atsakomybės kurį laiką nešti dviejų ministrų portfelius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.