Norintieji studijuoti nelaukia

Dar nežinantys visų egzaminų rezultatų abiturientai skuba pateikti stojimo į universitetus bei kolegijas prašymus.

Bendrajame priėmime dalyvaujančiose aukštosiose mokyklose, tarp kurių yra ir uostamiesčio universitetas, stojančiųjų prašymai priimami nuo gegužės 27 iki liepos 19 dienos.

Pasak Klaipėdos universiteto vyresniosios specialistės studentų priėmimo klausimais Beatos Kajutytės, jau priimta apie 500 prašymų stoti į bendrajame priėmime dalyvaujančias aukštąsias mokyklas. Stojantieji dažniausiai renkasi socialinės pakraipos studijų programas: ekonomiką, vadybą, viešąjį administravimą, psichologiją, socialinį darbą. Kiek mažiau populiari statybos, informatikos inžinerija.

Šiemet keičiasi prašymų priėmimo įkainiai: į vieną studijų programą pateikti prašymą kainuoja 80, o į dvi ar daugiau – 170 litų. Pernai renkantis vieną arba keturias studijų programas paduoti prašymą kainavo 80 litų, nuo penkių iki aštuonių – 130 litų, o nuo devynių iki dvidešimties – 180 litų.

Keisti savo apsisprendimą taip pat kainuoja nepigiai. Už kiekvieną prašymo korekciją reikia papildomai mokėti 30 litų.

Bendrajame priėmime dalyvaujančios aukštosios mokyklos šiemet priims 18 tūkstančių pirmakursių. Į Klaipėdos universitetą durys atsivers 1405 jaunuoliams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.