ES lyderiai susidomėjo Medvedevo Berlyne iškelta iniciatyva dėl naujos Europos saugumo sutarties

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir Europos Sąjungos (ES) lyderiai neformaliame susitikime Chanty Mansijske aptaria Europos ir globalinius procesus, taip pat esminius tarptautinės dienotvarkės klausimus, pranešė Rusijos delegacijos atstovas.
„ES atstovai labai susidomėjo iniciatyva, kurią prezidentas iškėlė Berlyne – dėl naujos Europos saugumo sutarties”, – sakė jis.

„Jie gyvai domėjosi, kaip Dmitrijus Medvedevas įsivaizduoja šį dokumentą ir kaip vertina bendrą padėtį šioje srityje”, – pridūrė delegacijos atstovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad D.Medvedevas, ES pirmininkaujančios Slovėnijos premjeras Janezas Janša, Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozu) ir ES užsienio politikos vadovas Javieras Solana (Chavjeras Solana) „palietė problemas ir klausimus, susijusius su Europos integracija, gana išsamiai aptarė aktualią tarptautinę dienotvarkę, neaplenkdami krizinių reiškinių”. „Taip pat buvo kalbama apie procesus, vykstančius pasaulio ekonomikoje, padėtį tarptautinėje finansų sistemoje, maisto problemą”, – pridūrė pašnekovas.

Pasak jo, pokalbis vyko labai geranoriškai. Jo nuomone, tam įtakos turėjo ne tik Rusijos ir Europos delegacijų savitarpio supratimas, bet ir neformalaus susitikimo rusiško stiliaus restorane atmosfera. Svečiai susidomėję stebėjo, kaip pagal rusišką tradiciją ruošiama arbata didžiuliame virdulyje – „samovare”, žarijas įpučiant auliniu batu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.