Europos čempionato finale – Rusiją sutriuškinusi Ispanija

Ketvirtadienį paaiškėjo ir antroji Europos čempionato finalo dalyvė – ja tapo Ispanijos rinktinė, pusfinalyje be didesnio vargo 3-0 sutriuškinusi Rusiją.

Pirmasis įvartis krito antrojo kėlinio pradžioje, kai po Andreso Iniestos perdavimo išvengęs nuošalės iš arti pasižymėjo saugas Xavi. Ispanų persvarą 73 minutę padvigubino po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas Dani Guiza, o varžovų triuškinimą baigė Davidas Silva, trečią kartą nuginklavęs vartininką Igorį Akinfeevą 83 minutę.

Verta pažymėti, jog ispanai šiame mače be jokių abejonių nusipelnė laimėti – jie atliko net 11 smūgių į vartų plotą (iš viso 19), tuo tarpu rusai Ikerui Casillasui galimybę pasireikšti suteikė tik kartą – 90 minutę į vartus vienintelį kartą pataikė Dimitrijus Sychevas.

Tiesa, šią pergalę aptemdė puolėjo Davido Villos trauma, dėl kurios žaidėjas turėjo palikti aikštę dar pirmajame kėlinyje.

Rusija 0 – 3 Ispanija

50′ [0 – 1] Xavi Hernandez

73′ [0 – 2] Dani Guiza

83′ [0 – 3] David Silva

Rusija (4-4-2): Igor Akinfeev; Alexander Anyukov, Vasily Berezutsky, Sergei Ignashevich, Yuri Zhirkov; Sergei Semak, Igor Semshov (56′ Diniar Bilyaletdinov), Ivan Saenko (57′ Dmitri Sychev), Konstantin Zyrianov; Andrei Arshavin, Roman Pavlyuchenko.

Ispanija (4-4-2): Iker Casillas; Joan Capdevila, Carles Puyol, Carlos Marchena, Sergio Ramos; David Silva, Xavi (69′ Xabi Alonso), Marcos Senna, Andres Iniesta; Fernando Torres (69′ Dani Guiza), David Villa (34′ Francesc Fabregas).

Pirmosios progos

Nors rungtynių pradžioje teritorinę persvarą kiek netikėtai turėjo Rusijos ekipa, kur kas pavojingesnes atakas rengė ispanai – iš pradžių nestiprų Fernando Torreso smūgį iš arti atrėmė Akinfeevas, o dar po kelių minučių vartininko budrumą bandymu iš toli patikrino Villa.

Kitoje aikštės pusėje pavojingiausią ataką rusai surengė sužaidus dvi dešimtis minučių, bet Romano Pavliučenkos smūgis iš toli nebuvo tikslus.

Netrukus Villa pabandė laimę tolimu baudos smūgiu, tačiau mušdamas patyrė traumą ir buvo pakeistas. Vietoje jo aikštėje pasirodė saugas Francescas Fabregasas, puikiai įsiliejęs į žaidimą bei perėmęs atakų organizatoriaus vaidmenį.

Ispanai įsiveržė į priekį

Tiesa, pirmąjį įvartį žiūrovai išvydo tik antrajame kėlinyje, kai 50 mintuę po Andreso Iniestos perdavimo iš arti nestabdydamas kamuolio vartininką Akinfeevą nuginklavo saugas Xavi. Pelnytai įgiję persvarą ispanai ir toliau dominavo aikštėje, nesuteikdami laisvės pasimetusiems varžovams, kurių atakos baigdavosi toli nuo Casillaso vartų.

Tuo tarpu rusų gynėjai turėjo ką veikti – didelę grėsmę jiems kėlė puolėjas Fernando Torresas, iš pradžių nepataikęs į vartus iš kelių metrų, o vėliau šovęs virš skersinio iš kairiojo baudos aikštelės krašto po puikios atakos. 69 minutę „Liverpool” klubo futbolininką aikštėje pakeitė kitas puolėjas Dani Guiza, ir šis trenerio Luiso Aragoneso sprendimas netrukus pasiteisino.

Rusų triuškinimas

73 minutę Guiza įkirto į baudos aikštelės vidurį bei, sulaukęs puikaus Fabregaso perdavimo, vienu lietimu permetė vartininką Akinfeevą, įtvirtindamas savo komandos persvarą.

Dar po dešimties minučių ispanai pradėjo rusų triuškinimą – kamuolį į tinklą po dar vieno Fabregaso perdavimo iš 10 metrų pasiuntė saugas Davidas Silva.

Rusų pastangos pulti ir toliau buvo bevaisės. Tiesa, 90 minutę Dimitrijus Sychevas galva pavojingai mušė į vartus, bet jo bandymą atrėmė praktiškai pirmą kartą į žaidimą įsijungęs Casillasas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.