Estijos pilietybės neturintys asmenys jau gali lankytis Rusijoje be vizų, o Latvijos – tai galės daryti netrukus

Estijos pilietybės neturintys asmenys jau gali lankytis Rusijoje be vizų, o Latvijos – galės pradėti tai daryti jau artimiausiu metu.
Estijoje gyvenantys asmenys, neturintys Estijos pilietybės nuo trečiadienio, birželio 25 dienos, gali lankytis Rusijoje be vizų, tai agentūrai BNS pranešė Rusijos ambasados Taline spaudos tarnyba.

Savo ruožtu Rusijos ambasados Rygoje atstovas Sergejus Djačenka pažymėjo agentūrai BNS, kad bevizis režimas Latvijos pilietybės netrintiems asmenims pradės galioti artimiausiu metu.

Kaip jau pranešta, Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas praėjusią savaitę pasirašė įsaką, kuriuo remiantis, Latvijos ir Estijos pilietybės neturintys asmenys galės įvažiuoti į Rusiją be vizų.

Įsake sakoma, kad pilietybės neturintys asmenys, turėję SSRS pilietybę ir gyvenantys Latvijoje ir Estijoje, galės įvažiuoti į Rusiją ir išvažiuoti iš jos be vizų įforminimo. Gyvenantieji Latvijoje turi pateikti pilietybės neturinčio asmens pažymėjimą, kurį išdavė atitinkamos Latvijos institucijos, o asmenys, gyvenantys Estijoje, – užsieniečio pasą, išduotą Estijoje.

Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas (Urmas Pejetas) pareikė, kad yra nepatenkintas dėl Rusijos sprendimo.

„Šis sprendimas, deja, patvirtina veidmainišką Rusijos politikos pobūdį”, – sakė U.Paetas.

Pasak jo, pastaruosius 17 metų Rusija kiekvienu patogiu atveju priekaištavo Estijai, kad pernelyg lėtai natūralizuojami asmenys be pilietybės.

„Savo sprendimu Rusija iš esmės stabdo pilietybės suteikimo procesą, nes panaikina svarbią motyvaciją prašyti Estijos pilietybės. Apgailestaujant tenka konstatuoti, kad Rusija veikia priešingai ankstesniems savo pareiškimams”, – pridūrė U.Paetas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.