Maskva neketina panaudoti savo ginkluotųjų pajėgų „Nord Stream” apsaugai

Rusijos Valstybės Dūmos atstovas patikino trečiadienį, kad Maskva neketina panaudoti savo ginkluotųjų pajėgų dujotiekio „Nord Stream”, kuris eis Baltijos jūros dugnu, apsaugai.
„Aš nežinau, iš kur kyla tokia samprata”, – sakė Valstybės Dūmos deputatas Andrejus Klimovas, atsakydamas į BNS prašymą pakomentuoti teigimus, kad „Nord Stream” apsaugai gali būti panaudoti kariai.

Drauge jis pridūrė, kad Rusija gali pavesti kariams dujotiekio tiesimo trasoje pašalinti iš jūros dugno paskandintus ginklus.

„Kiek mes žinome, yra tam tikrų klausimų dėl pavojingų daiktų, kurie gali būti likę jūros dugne po Antrojo pasaulinio karo. Tam patikrinti būtini karo specialistai”, – sakė A.Klimovas, vadovaujantis Rusijos delegacijai parlamento komitete ES ir Rusijos bendradarbiavimo klausimais.

Pasak A.Klimovo, dujotiekį saugos bendrovės „Gazprom” saugumo tarnyba.

„Vieningosios Rusijos” narys pažymėjo, jog siekiant užtikrinti „Nord Stream” saugumą, būtinas visų partnerių bendradarbiavimas, ir pridūrė, kad tai yra tarptautinis projektas.

2006 metų spalį tuometinis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Maskva pasiųs savo karinį laivyną sagoti tiesiamą Rusijos ir Vokietijos dujotiekį. Panašią poziciją tada išsakė ir Rusijos gynybos ministras bei šalies Baltijos laivyno vadas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.