Šiaurės Korėja turi „rimtai vertinti” reikalavimus dėl pagrobtų japonų, sako Rice

Jungtinės Valstijos tikisi, kad Šiaurės Korėja „rimtai vertins” Tokijo reikalavimus nuspręsti dėl japonų, kurie buvo pagrobti šaltojo karo metais, ketvirtadienį lankydamasis Kiote sakė JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice (Kondoliza Rais).
Ji atsisakė nurodyti, kada tikisi pažangos šiuo klausimu, ir ar mano, kad Pchenjanas veiksmus dėl pagrobtų japonų turėtų derinti su ketvirtadienį laukiamais veiksmais dėl branduolinio nusiginklavimo.

„Suprantame, kad tam išspręsti tikriausiai prireiks kažkiek laiko, … bet ir toliau tikimės pažangos”, – žurnalistams sakė C.Rice, kuri į Japoniją atvyko dalyvauti Didžiojo aštuoneto (G-8) diplomatijos vadovų susitikime.

„Ir toliau tikimės, kad Šiaurės Korėja … rimtai įvertins šį klausimą, nes tai svarbus klausimas Japonijai ir svarbus klausimas Jungtinėms Valstijoms”, – sakė C.Rice.

Šiaurės Korėja 2002 metais pripažino, kad 8-ajame ir 9-ajame dešimtmečiuose pagrobė civilių japonų, kad šie mokytų jos šnipus japonų kalbos ir kultūros.

Pchenjanas paleido penkis pagrobtuosius ir jų šeimas ir pareiškė, kad šis reikalas baigtas, bet šį mėnesį sutiko tyrimą atnaujinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.