Valtimi išplaukusių dviejų regioninių parkų direktorių ieškos VSAT sraigtasparnis

Be žinios dingusių dviejų vyriškių – Veisiejų regioninio parko direktoriaus 27 metų Donato Pakutkos ir Metelių regioninio parko direktoriaus 37 metų Romualdo Bagdžiūno trečiadienio rytą ieškos pasieniečių sraigtasparnis.
Paieškos darbams vadovaujantis Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos operacinio vadovavimo viršininkas Kęstutis Rydolis BNS sakė, kad paieškos darbai bus atnaujinti apie 10 val. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės sraigtasparnis teritoriją iš oro pradės žvalgyti šiek tiek anksčiau.

Pasieniečių sraigtasparnis ,,EC 135″ ore nepertraukiamai gali skraidyti pusketvirtos valandos.

Ketvirtadienį į paieškas taip pat įsijungs Kauno ir Visagino gelbėtojai. Taip pat dalyvaus visos anksčiau paieškoje buvusios komandos, Lietuvos ir Lenkijos narai, Vilniaus ekstremalaus nardymo klubo narai. Manoma, kad oro sąlygos bus neblogas, nes Lazdijų rajone lietus jau nustoja lijęs.

Prieš tai dviejų direktorių buvo ieškota nuo trečiadienio 10 val. ryto iki 19 val. 48 min. vakaro.

Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėjimo valtimi buvo žvalgoma ežero pakrantės pavėjinė pusė. Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai į paiešką įsijungė prieš 15 val.

Po pusantros valandos su įranga: 2 automobiliais, gelbėjimo valtimi, 6 nardymo aparatais atvyko Lenkijos valstybinės priešgaisrinės apsaugos narai.

Numanoma nelaimės vieta išskirstyta į tris paieškos zonas: kurias žvalgo Alytaus priešgaisrinės galėjimo valdybos, Lenkijos narai ir ekstremalaus nardymo klubo narai.

Paieškoje taip pat dalyvavo aplinkos apsaugos kateris ir privatus kateris bei hidroplanas.

Narų apieškotas ežero plotas sudaro apie 6 tūkst. kvadratinius metrus, kateriu su echolotu išžvalgytas apie 10 hektarų ežero plotas.

Iki šiol paieškos buvo bevaisės, nerasta nei kūnų, nei dingusiesiems priklausiusių daiktų.

Paiešką apsunkina tai, kad nežinoma tiksli vieta ežere, kur kaip manoma, galėjo nuskęsti vyrai. Metelio ežeras yra nemažas.

Abu vyrai Joninių išvakarėse plastikine Metelių regioninio parko valtele išplaukė į Metelį ieškoti brakonierių užstatytų gaudyklių. Tokius reidus aplinkosaugininkai ir regioninių parkų darbuotojai šiuo metu rengia itin dažnai.

Ant kranto liko tarnybinis R.Bagdžiūno automobilis „VW Cady” su prikabinta priekaba valčiai vežti. Būtent šis ženklas ir buvo nerimo signalas vyrų kolegoms ir vietiniams meteliškiams. Spėjama, kad vyrai nuskendo, kai jų valtį apvertė stiprus vėjas.

Abu valdininkai į ežerą išplaukė be gelbėjimosi liemenių, valtyje nebuvo irklų, tik prikabinamas motorinis variklis. Pirminiais duomenimis, pastarasis plaukiant sugedo.

Abu dingę vyriškiai buvo itin gerbiami visuomenėje, pelnę pasitikėjimą darbe, išsilavinę.

Metelys – ežeras pietvakarių Lietuvoje, Lazdijų rajone, apie 7 km į šiaurę nuo Seirijų, Metelių regioniniame parke. Kaip ir Dusios ir Obelijos ežerai Metelio ežero guolis susidarė ištirpus ledo luistui.

Ežeras labai įvairus savo paukščių, augalų bei žuvų įvairove. Jis pagal dominuojančias žuvų rūšis priskiriamas karšiniams-lydekiniams ežerams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.