Clintonas parėmė Obamą, o Clinton grįžo į Kongresą

Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) antradienį glaustai išreiškė paramą numanomam demokratų kandidatui į prezidentus Barackui Obamai (Barakui Obamai), o jo žmona Hillary Clinton (Hilari Klinton) po skausmingo pralaimėjimo partijos pirminiuose rinkimuose sugrįžo į politiką.
Specialiai tokiu metu, kai senatorė H.Clinton vėl pasirodė Kongrese, B.Clintonas per savo atstovą paskelbė vieno sakinio pareiškimą.

„Prezidentas Clintonas, be abejo, pasiryžęs daryti viską, ką gali ir ko yra prašomas, kad senatorius Obama taptų kitu JAV prezidentu”, – sakė atstovas spaudai Mattas McKenna (Metas Makena).

B.Obamos šalininkai sveikino B.Clintono pasiryžimą jį paremti.

Vykstant įtemptai demokratų pirminių rinkimų kampanijai B.Clintonas dažnai griežtai kritikavo B.Obamą.

Per pirminius rinkimus B.Clintonas pavadino „pasakomis” B.Obamos poziciją dėl Irako karo, taip pat apkaltino jį lošiant rasine korta.

H.Clinton sakė, jog demokratai po jos itin atkaklios pirminių rinkimų kovos su B.Obama turi susivienyti, kad maksimaliai padidintų savo pergalės prieš respublikonų kandidatą Johną McCainą (Džoną Makeiną) lapkritį įvyksiančiuose prezidento rinkimuose galimybes.

Tačiau B.Clintonas nusprendė viešai nedeklaruoti savo ištikimybės B.Obamai ir nekalbės per pirmąjį bendrą jo žmonos ir pretendento į prezidentus kampanijos mitingą, kuris penktadienį įvyks gerai parinktame Naujojo Hampšyro Juničio mieste. Šio miesto pavadinimas angliškai reiškia vienybę.

Kaip pranešama, B.Clintonas nurodė, kad į šį mitingą neatvyks, nes lankysis Europoje , kur bus švenčiamas Nelsono Mandelos 90-metis.

Ant Senato laiptų pasveikinusi dešimtis savo darbuotojų ir šalininkų, H.Clinton žurnalistams sakė, kad penktadienį įvyks „simbolinis renginys”, kuris, kaip ji tikisi, „sutelks Demokratų partiją aplink mūsų iškeltąjį kandidatą”.

Paklausta apie galimybę tapti B.Obamos kandidate į viceprezidentus, Niujorkui atstovaujanti senatorė atsakė: „Žinote, apie tai negalvoju. Tai vien tik senatoriaus Obamos sprendimas, taip ir turėtų būti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.