Socialdemokratai aiškinsis G.Kirkilo ir D.Grybauskaitės priešpriešą

Valdančiųjų socialdemokratų (LSDP) vadovybė artimiausiu metu žada aiškintis premjero LSDP pirmininko Gedimino Kirkilo ir eurokomisarės Dalios Grybauskaitės priešpriešą.
„Tai dalykas, kuris turi rūpėti visai partinei (socialdemokratų – BNS) vadovybei. Artimiausiu metu bus ar prezidiumo, ar vadovybės posėdis, pasitarsime, kaip reaguoti į visus šituos dalykus”, – trečiadienį po susitikimo su D.Grybauskaite atsakydamas į žurnalistų klausimus sakė Č.Juršėnas.

Konkretesnių vertinimų Č.Juršėnas vengė.

LSDP garbės pirmininkas Algirdas Brazauskas trečiadienį BNS taip pat sakė nenorįs veltis ir komentuoti nei G.Kirkilo, nei D.Grybauskaitės pareiškimų.

„Artimiausiomis dienomis, galbūt jau šią savaitę rinksimės į vadovybės posėdį ir svarstysime. Dabar nenoriu įsijungti į tą komentuojančiųjų chorą”, – sakė A.Brazauskas.

D.Grybauskaitė dvyliktoje A.Brazausko vadovautoje Vyriausybėje buvo finansų ministre.

Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas socialdemokratas Justinas Karosas teigė, kad šiuo atveju galimai neteisios yra abi pusės – ir premjeras G.Kirkilas, ir eurokomisarė D.Grybauskaitė.

„Juo labiau nemalonu, kai tokia priešprieša išeina į viešumą. Manau, kad šiuokart derėtų išsiaškinti viską tarpusavyje”, – BNS sakė J.Karosas.

Pasak jo, kažkuri viena pusė turėtų nusileisti, tačiau kuri – parlamentaras teigė nežinąs.

Europarlamentaras socialdemokratas Aloyzas Sakalas taip pat teigė manąs, kad tokie – ekonominės padėties, finansinio stabilumo, biudžeto formavimo klausimai – turėtų būti sprendžiami susėdus prie apskrito stalo, „o ne per spaudą ar per aukštesnius viršininkus”.

Premjeras G.Kirkilas praėjusią savaitę pareiškė, kad dėl eurokomisarės D.Grybauskaitės kritikos jis kreipsis į Europos Komisijos (EK) pirmininką Jose Manuelį Barroso (Žozė Manuelį Barozą).

Jis pažymėjo, kad į Vilnių atvykusios D.Grybauskaitės išsakyta kritika Vyriausybei yra politikavimas, „kurį ji tęsia tam, kad uždengtų savo pačios neveiklumą komisijoje, kurioje ji nieko nenuveikė Lietuvos naudai”.

D.Grybauskaitė trečiadienį teigė, jog išsakė EK nuomonę ir pabrėžė apie Lietuvos ekonominę padėtį kalbėjusi tiesą.

Lietuvoje viešinti D.Grybauskaitė praėjusią savaitę kritiškai vertino Lietuvos ekonomikos padėtį bei finansinį stabilumą. Pasak jos, situacija sudėtinga visame pasaulyje, nes šiuo metu tarptautinė bendruomenė išgyvena maisto, kuro bei visų energetikos išteklių kainų šoką, taip pat finansinio sektoriaus krizę.

Anot D.Grybauskaitės, „puota maro metu” tik didėja, nes ministrų kabinetas nesiėmė ir nesiima jokių priemonių, kad sumažintų bendros situacijos pasekmes. Eurokomisarė pabrėžė, kad esminės priemonės, kuriomis Vyriausybė turėjo galimybių suvaldyti augančią infliaciją, yra pačios Vyriausybės išlaidų mažinimas, biudžeto subalansavimas ir visų išlaidų peržiūrėjimas.

Eurokomisarė patvirtino, jog EK prognozuoja Lietuvos infliacijos augimą dar kelerius metus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.