Terminas Airijai dėl Lisabonos sutarties nenustatytas, sako ES

Europos Sąjunga (ES) nenustatys Airijai termino, iki kurio ji turėtų išspręsti krizę dėl per referendumą Lisabonos sutarčiai pareikšto „ne”, anksti penktadienį sakė šiuo metu Bendrijai vadovaujanti Slovėnija.
Labai panašu, kad kitas ES viršūnių susitikimas, kuris įvyks spalio mėnesį, „spręs klausimą, kaip pataisyti padėtį po neigiamų Airijos referendumo” rezultatų, spaudos konferencijoje Briuselyje sakė Slovėnijos premjeras Janezas Janša po pirmosios viršūnių susitikimo dienos.

„Tačiau … neabejotina, kad nenustatysime jokių terminų; nei Airijai, nei kam nors kitam”, – pridūrė J.Janša.

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) sakė, kad kitą mėnesį nuvyks į Airiją bandyti ieškoti sprendimo dėl ES reformų sutarties atmetimo.

„Idėja būtų tokia, kad airiai spalį pateikia savo padėties vertinimą (ir) pasiūlo galutinę strategiją”, – sakė jis žurnalistams.

Airijos premjeras Brianas Cowenas (Brajenas Kovenas) prašė daugiau laiko ir sakė, kad tik pradėjo konsultacijas su ES lyderiais dėl to, kaip įveikti sąmyšį dėl Airijos rinkėjų sprendimo atmesti Lisabonos sutartį.

Prieš dvi dienas truksiantį viršūnių susitikimą Briuselyje jis sakė: „Dar pernelyg anksti … pateikti pasiūlymus”.

Lisabonos sutarčiai, kuria siekiama racionalizuoti besiplečiančio bloko institucijas, pritarė 19 ES narių, bet turi pritarti visos 27.

Airijos, kuri vienintelė šiuo klausimu turėjo rengti referendumą, pareikštas „ne” reiškia, kad ši sutartis techniškai yra niekinė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.