„Ferrari” išsiveržė į lyderius

Prancūzijos „Grand Prix” lenktynėse „Ferrari” šventė dvigubą pergalę: pirmas finišo liniją kirto Felipe Massa, o italų ekipos lyderiui Kimi Raikkonenui bolido techninės problemos nesutrukdė baigti varžybų antrajam.

Trečiąją vietą varžybose užėmė ir pirmą kartą po trejų metų ant apdovanojimų pakylos užlipo „Toyota” lenktynininkas Jarno Trulli, varžybų pabaigoje atlaikęs Heikki Kovalaineno iš „McLaren” atakas.

Per praėjusias lenktynes Kanadoje šventęs pergalę lenkas Robertas Kubica iš „BMW Sauber” finišo liniją kirto penktasis, šeštąją vietą pelnė „Red Bull” lenktynininkas Markas Webberis, o septintąją ir aštuntąją vietas atitinkamai pasidalijo „Renault” ekipos atstovai Nelsonas Piquet ir Fernando Alonso. Viename iš paskutinių varžybų ratų komandos lyderį aplenkęs N.Piquet pelnė pirmuosius taškus „Formulės 1” karjeroje.

L.Hamiltonas – be taškų
Tryliktoji starto pozicija „McLaren” pilotui L.Hamiltonui buvo nesėkminga, jis finišo liniją kirto tik dešimtas ir liko be taškų. Dėl praėjusiose lenktynėse sukeltos avarijos gavęs baudą startuoti dešimčia vietų žemiau, nei iškovojo, varžybose jis užsidirbo dar vieną bausmę. Neleistinai už trasos ribų aplenkęs varžovą, britas turėjo pravažiuoti pro techninės priežiūros zoną ir taip prarado daug brangaus laiko. Atlikęs bausmę, jis į trasą grįžo priešpaskutinis, devynioliktas ir iki lenktynių pabaigos nebesugebėjo pasivyti lyderių.

Dar prieš sustodami serviso zonoje pirmą kartą, „Ferrari” lenktynininkai nuo savo varžovų buvo atsiplėšę solidžiu atstumu, o K.Raikkonenas užtikrintai pirmavo. Tačiau lenktynėms įpusėjus suomio bolido greitis staiga krito ir netrukus jį lengvai aplenkė komandos draugas.

Lenktynininką ištikusi bėda buvo akivaizdi – lūžo vienas „Ferrari” bolido išmetamųjų vamzdžių ir dėl to krito variklio galia, o užpakalinė automobilio dalis nuo greičio ėmė lydytis. Tačiau nepaisydamas to lenktynininkas važiavo toliau, o sukaupto pranašumo užteko išsilaikyti antrojoje vietoje iki varžybų pabaigos.

Lietus permainų neatnešė

Likus vos 15 ratų iki varžybų pabaigos prasidėjo žadėtas lietus, tačiau jis buvo labai silpnas, trumpas ir pokyčių rikiuotėje beveik nepadarė. Pasikeitus trasos sąlygoms, trečiojoje vietoje važiavusį J.Trulli netrukus pasivijo H.Kovalainenas ir R.Kubica. Tarp visų trijų lenktynininkų užvirė kova, tačiau nei vienas nepasidavė konkurentų spaudimui ir iki finišo pozicijomis neapsikeitė.

„Formulės 1” čempionato lyderiu tapo trečiąją pergalę šiemet pelnęs F.Massa. Bendroje įskaitoje jis turi 48 taškus, bet artimiausi brazilo varžovai atsilieka labai nedaug. Antrąją vietą užimantis R.Kubica turi 46 taškus, K.Raikkonenas – 43, o į ketvirtąją vietą nukritęs L.Hamiltonas – 38 taškus.

Konstruktorių taurės įskaitoje 91 tašką pelniusi „Ferrari” įtvirtino lyderės poziciją. Artimiausia varžovė „BMW Sauber” turi 74 taškus, o „McLaren” – tik 58.

Kitos „Formulės 1” čempionato lenktynės įvyks po dviejų savaičių, liepos 6 dieną, Silverstone’o trasoje Didžiojoje Britanijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.