Lietuva atrodo geriausiai

„Lietuva iš Baltijos šalių atrodo geriausiai”, – pareiškė Choakinas Almunija, Europos Komisijos komisaras, atsakingas už ekonomikos ir pinigų politiką.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, Ch.Almunija tokį Lietuvos vertinimą išsakė pirmadienį Saragosoje susitikęs su Lietuvos premjeru Gediminu Kirkilu.

Šalies premjeras kartu su komisaru, atsakingu už ekonomikos ir pinigų politiką, aptarė dideles maisto ir energetinių išteklių kainas pasaulio rinkose. G.Kirkilo nuomone, iš vieno šaltinio importuojamų dujų kainų kilimas daro didelę įtaką infliacijos rodikliams Lietuvoje. Be to, jis pabrėžė, kad nepaisant artėjančių Seimo rinkimų, Lietuva laikysis finansinės drausmės ir formuos subalansuotą 2009 metų biudžetą.

Ch.Almunija pažymėjo, kad vertinant ekonominę situaciją Baltijos šalyse Lietuvos rodikliai yra geriausi ir teikia daug vilties, jog ekonomikos nusileidimas bus švelnus, palyginti su Latvija ir Estija. Komisaro nuomone, neblogas Lietuvos ekonomikos perspektyvas liudija ir didėjantis grįžtančių emigrantų skaičius.

G.Kirkilas dar kartą priminė energetinio saugumo situaciją, kuri Lietuvoje susidarys uždarius Ignalinos atominę elektrinę.

Be to, buvo aptartos Europos Sąjungos ir Rusijos perspektyvos prieš šį mėnesį įvyksiantį ES ir Rusijos viršūnių susitikimą.

Europos Komisijos komisaras pareiškė, kad į Lietuvą jis atvyks rugsėjo pabaigoje, kai su Vyriausybės vadovu išsamiau aptars Lietuvos makroekonomikos situaciją ir jos perspektyvas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

2 atsiliepimai į "Lietuva atrodo geriausiai"

  1. as

    kazin i kuria puse ziurejo.Tegu atvaziuoja i rajonusir pamato,kaip zenkliai viskas krito.Ir prekybos ir automobiliu prekyba ir apie ka jie cia sneka,kad geriausiai lietuva atrodo.

  2. Tomas

    teisingai….viskas smuko….dabar zmones dar is santaupu gyvena…o kai visai prispaus visos paskolos, nebus biznio…prasides bankrotai…zmoniu atleidimai is darbu ir panasiai…vo tada gales pakomentuoti tas europos komisaras ……

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.