Buvusiam policijos vadovui įteiktas estų ordinas

Estijos ambasadorius Lietuvoje Andresas Troppas įteikė aukštą apdovanojimą buvusiam Lietuvos generaliniam policijos komisarui Vytautui Grigaravičiui.
Estijos Erelio kryžiaus trečiojo laipsnio ordinas antradienį V.Grigaravičiui buvo įteiktas už nuopelnus padedant malšinti praeitą vasarą Taline kilusias riaušes dėl bronzinio kario paminklo iškėlimo. Kadangi buvęs policijos generalinis komisaras negalėjo ordino atsiimti iš Estijos prezidento Toomo Hendriko Ilveso rankų, jį į Alytų atvežė ir miesto savivaldybėje iškilmingai įteikė Estijos ambasadorius Lietuvoje A.Troppas, rašo dienraštis „Lietuvos žinios”.

Be gretimos valstybės apdovanojimo, V.Grigaravičius turi du Lietuvos prezidento skirtus apdovanojimus – Vyčio Kryžiaus V laipsnio ordiną ir Vyčio Kryžiaus Komandoro laipsnio ordiną. Pirmojo apdovanojimo V.Grigaravičius sulaukė dirbdamas Alytaus miesto ir rajono policijos komisariato vadovu, antrojo – būdamas šalies policijos generalinis komisaras.

Ambasadorius A.Troppas atsisakė paaiškinti, kokią konkrečią pagalbą mūsų policija suteikė Estijai. Anot jo, tai yra neskelbtina informacija, kurią saugoti įpareigoja tarpvalstybiniai susitarimai.

„Mūsų suteikta pagalba buvo iš dviejų dalių: pirma – suteikėme patarimų, ką ir kaip tokiais atvejais reikia daryti. Antra – estams skyrėme ginklų ir ekipuotės”, – teigė V. Grigaravičius.

Septynerius metus ėjęs policijos generalinio komisaro pareigas, V.Grigaravičius tapo vienu populiariausių Lietuvos žmonių. Tačiau šių metų pradžioje, po skaudaus eismo įvykio, kai dėl neblaivaus policijos pareigūno kaltės Skuodo rajone žuvo trys mažamečiai, jis atsistatydino iš generalinio komisaro pareigų.

Ne viena politinė partija žmonių mylimą ir remiamą buvusį generalinį policijos komisarą kvietė į savo gretas. Tačiau V.Grigaravičius nepanoro susieti su politika bent jau artimiausios savo ateities ir sugrįžo į gimtąjį Alytų. Čia, kiek atsikvėpęs po įtempto darbo, buvęs generalinis policijos komisaras pradėjo dirbti direktoriumi alytiškio verslininko įsteigtoje įmonėje, kuri verčiasi įvairia konsultacine veikla, susijusia su asmens, šeimos, turto, verslo saugumu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.