Seimo sprendimas dėl sovietų simbolikos draudimo papiktino Rusijos komunistus

Seimo antradienį priimtas sprendimas įstatymu uždrausti nacių ir sovietų simbolikos naudojimą mitinguose bei kituose susirinkimuose papiktino kai kuriuos Rusijos komunistus, kurių kai kurie prakalbo, esą tai Lietuvai „atsirūgs”.
Rusijos portalo Gazeta.ru kalbintas Rusijos Dūmos narys tikina, kad šio įstatymo priėmimas – esą polinkio į tarptautinę nesantaiką požymis.

Rusijos komunistų partijos CK sekretorius ir Valstybės Dūmos narys Valerijus Raškinas su „liūdesiu ir nuoskauda sieloje” pastebėjo, kad „tai visai ne teisiniai, bet visiškai politizuoti sprendimai – prilyginti SSSR simbolius fašistiniams”.

„Tai netgi sunku įsivaizduoti. Pastarasis Lietuvos valdžios sprendimas kursto nesantaiką tarp tautų tuo metu, kai nuo seniausių laikų daugelis tautų vengė tą daryti. Tačiau Baltijos šalyse polinkis į tarptautinės nesantaikos kurstymą tapo hipertrofuotas, – sako V.Raškinas. – Tai jiems labai atsirūgs, žinoma, ekonomikos srityje. Jie, kaip vabalai mėšle, gyvena nacionaliniais šūkiais, apsimeta esą didingi”.

Seimas antradienį nusprendė, jog mitinguose ir panašaus pobūdžio tautos susirinkimuose negalės būti naudojami nacių ir sovietų ženklai, nacių diktatoriaus Adolfo Hitlerio, Sovietų Sąjungos Komunistų partijos vado Josifo Stalino bei kitų nacių ir sovietų Komunistų partijos lyderių atvaizdai.

Pataisas Seimui pateikė opozicinei konservatorių frakcijai priklausantys parlamentarai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Seimo sprendimas dėl sovietų simbolikos draudimo papiktino Rusijos komunistus"

  1. be vardo

    zhinoma kad rusus galima su naziais palyginti, juk Stalinas ishzhude daugiau nei Hitleris, tik niekam tai nerupi.
    Shaunuoliai, kad uzhdraude simbolikos vartojima, seniai taip reikejo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.