Kroatija grupės varžybas baigė pergale prieš Lenkiją

Kroatijos rinktinė tapo pirmąja komanda, Europos čempionate iškovojusia tris pergales iš eilės – paskutiniame B grupės turo mače Slaveno Biličiaus auklėtiniai minimaliu rezultatu 1-0 įveikė Lenkiją.

Vienintelį įvartį antrojo kėlinio pradžioje po Danijelio Pranjičiaus perdavimo pelnė puolėjas Ivanas Klasničius.

Lenkija 0 – 1 Kroatija

52′ [0 – 1] Ivan Klasnic

Lenkija (4-5-1): Artur Boruc; Marcin Wasilewski, Michal Zewlakow, Dariusz Dudka, Jakub Wawrzyniak; Mariusz Lewandowski (46′ Adam Kokoszka), Jacek Krzynowek, Roger Guerreiro, Wojciech Lobodzinski (55′ Euzebiusz Smolarek), Rafal Murawski; Marek Saganowski (69′ Tomasz Zahorski).

Kroatija (4-4-2): Vedran Runje; Dario Simic, Hrvoje Vejic, Dario Knezevic (26′ Vedran Corluka), Danijel Pranjic; Jerko Leko, Ognjen Vukojevic, Nikola Pokrivac, Ivan Rakitic; Ivan Klasnic (74′ Nikola Kalinic), Mladen Petric (75′ Niko Kranjcar).

Pirmosios progos

Kroatai į šias rungtynes žengė puikiai žinodami, jog užsitikrino pirmąją vietą, tuo tarpu lenkų galimybės prasimušti į ketvirtfinalį buvo miglotos – jiems ne tik reikėjo laimėti bent dviejų įvarčių skirtumu, tačiau ir tikėtis, jog palankiu rezultatu baigsis Austrijos bei Vokietijos dvikova.

Pradžioje žaidimas buvo apylygis, o pirmąją galimybę pasižymėti turėjo Lenkija, tačiau po Jaceko Krzynoweko pakelto kampinio galva į vartus nesugebėjo pataikyti gynėjas Dariuszas Dudka.

14 minutę už galvų griebėsi jau Kroatijos ekipos sirgaliai – Ivanas Rakitičius išvengė nuošalės spąstų ir iššoko vienas prieš vartininką Arturą Borucą, bet jaunas Gelzenkircheno „Schalke” klubo saugas pasiuntė kamuolį greta virpsto.

Kroatai perima iniciatyvą

Dar po kelių minučių galva į vartų stačiakampį pataikyti nesugebėjo kroatas Hrvoje Vejičius, nors iš šono galėjo pasirodyti, jog tikslų smūgį atlikti gynėjui buvo kur kas lengviau.

Kuo toliau, tuo labiau iniciatyvą perėmė Kroatijos ekipa, tačiau progų turėjo abi komandos.

32 minutę visą savo meistriškumą teko dar kartą pademonstruoti Borucui, atrėmusiam itin pavojingą Mladeno Petričiaus smūgį, o netrukus tas pats vartininkas atmušė dar ir Rakitičiaus bandymą iš aštraus kampo.

Per likusį laiką pavojingų epizodų nei prie vienų, nei prie kitų vartų nekilo – komandos išėjo ilsėtis nepelniusios įvarčių.

Vienintelis įvartis

Nors antrąjį kėlinį lenkai pradėjo neblogai ir lyg ir bandė perimti iniciatyvą, 52 minutę kroatai, aiškiai dominavę iki didžiosios pertraukos, pelnytai įsiveržė į priekį – po Rakitičiaus perdavimo kamuolį į tinklą pasiuntė Klasničius.

Lenkijos rinktinę, kuri kone tuo pat metu sužinojo ir tai, jog vokiečiai įsiveržė į priekį prieš Austriją Vienoje, šis įvartis palaužė – 59 minutę kroatai galėjo pirmauti jau 2-0, bet Danijelis Pranijčius pataikė į skersinį.

Tiesa, vėliau lenkai rado savyje jėgų ir sukūrė keletą progų, bet ir Rogeriui Guerreiro, ir po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Euzebiuszui Smolarekui pritrūko tikslumo.

Kroatijos rinktinė atsilaikė ir šventė trečiąją pergalę iš eilės. Ketvirtfinalyje Biličiaus auklėtiniai grumsis su Turkija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.