Austrams stebuklo sukurti nepavyko

B grupėje antrąjį kelialapį į ketvirtfinalį iškovojo Vokietijos rinktinė. Vokiečiai emocingose rungtynėse nelengvai palaužė atkaklų Austrijos pasipriešinimą ir pelnė antrąją pergalę turnyre.

Austrija 0 – 1 Vokietija

49′ [0 – 1] Michael Ballack

Austrija (4-5-1): Jurgen Macho; Emanuel Pogatetz, Martin Hiden (55′ Christoph Leitgeb), Martin Stranzl, Gyorgy Garics; Christian Fuchs, Umit Korkmaz, Rene Aufhauser (63′ Jurgen Saumel), Andreas Ivanschitz, Martin Harnik (67′ Roman Kienast); Erwin Hoffer.

Vokietija (4-4-2): Jens Lehmann; Philipp Lahm, Christoph Metzelder, Per Mertesacker, Arne Friedrich; Lukas Podolski (83′ Oliver Neuville), Michael Ballack, Torsten Frings, Clemens Fritz (90′ Tim Borowski); Miroslav Klose, Mario Gomez (60′ Thomas Hitzlsperger).

Pašėlusi pradžia

Abi rinktinė rungtynes pradėjo pašėlusiu tempu. Kamuolys aikštės viduryje beveik neužsibūdavo, o atakos sekė viena kitą. Kiek pranašesni šiose lenktynėse buvo vokiečiai. Jie jau 3 min. sukūrė idealią progą. Tačiau gavęs puikų Miroslavo Klose perdavimą Mario Gomezas, būdamas laisvas prieš tuščius vartus, iš kelių metrų smūgiavo labai nevykusiai ir įvarčio pelnyti nesugebėjo.

Austrai „kandžiojosi”

Aikštės šeimininkai nė nemanė nusileisti tituluotiems varžovams ir kovojo kaip lygus su lygiais. Tiesa, austrams sėkmingiau užbaigti atakas trukdė meistriškumo ir tikslumo stoka.

Sužaidus apie pusę kėlinio Arne Friedricho pozicinė klaida gynyboje vokiečiams vos nekainavo įvarčio – po Martino Harniko perdavimo Erwinas Hofferis atsidūrė vienas prieš Jensą Lehmanną, tačiau nesuvaldė kamuolio ir vartininkas likvidavo pavojų.

Trenerių incidentas

Pirmojo kėlinio pabaigoje tarpusavyje susikivirčijo abiejų komandų treneriai Joachimas Loewas ir Josefas Hickersbergeris. Teisėjas Manuelis Gonzalezas pasielgė unikaliai – išsiuntė abu strategus rungtynių stebėti į tribūnas. J.Loewas, apsikeitęs keliomis frazėmis su Vokietijos kanclere Angela Merkel, užėmė vietą šalia diskvalifikuoti Bastiano Schweinsteigerio ir buvusio futbolininko Oliverio Bierhoffo.

M.Ballacko „bomba”

Antrąjį kėlinį vokiečiai vėl pradėjo aukšta sparta. Tai vaisų davė jau 49 min., kuomet link vartų besiveržiantį Philippą Lahmą nugriovė Andreasas Ivanschitzas. Netrukus Michaelis Ballackas daugiau nei iš 25 metrų nuotolio galingu smūgiu pasiuntė kamuolį tiesiai į viršutinį Jurgeno Macho ginamų vartų kampą.

Po įvarčio vokiečiai surengė dar kelis grėsmingus išpuolius. Lukaso Podolskio tolimas smūgis praskriejo visai greta virpsto, o pavojingą M.Klose smūgį iš baudos aikštelės blokavo Emanuelis Pogatetzas.

Vokiečiai atsilaikė

Vokiečiams pavyko išlaikyti sau palankų rezultatą ir tvirtai žengti į ketvirtfinalį. Austrai stengėsi iš paskutiniųjų, tačiau jiems nesisekė perlaužti masyvios varžovų gynybos ir bent išlyginti rezultato.

Gana realią progą įmušti 82 min. turėjo A.Ivanshitzas, bet jam įsiveržus į baudos aikštelę, kamuolį iš po kojų paskutinę akimirką išmušė P.Lahmas.

Austrijos futbolininkai daug atakuodami galiausiai pavargo bei apnuogino savo užnugarį. Vokiečiai galėjo tuo pasinaudoti ir padidinti skirtumą, kai baigiantis mačui gražią kombinaciją mėgino užbaigti M.Klose, tačiau savo komandą vėl gelbėjo J.Macho, o tolimas Torsteno Fringso smūgis prašvilpė pro pat virpstą. Prieš pat finalinį švilpuką kontratakoje iš patogios padėties į vartus nepataikė Oliveris Neuville‘is.

Austrija, kaip ir kita čempionato organizatorė Šveicarija, savo pasirodymą pirmenybėse baigė jau po grupės varžybų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.