„Regitroje“ – nemigo naktys

Klaipėdos vairuotojų egzaminavimo skyriuje – apgultis. Būsimieji vairuotojai į eilę egzaminui laikyti stoja iškart po vidurnakčio.

Eilė laikyti be eilės

Vakar prieš septintą ryto prie uostamiesčio „Regitros” egzaminavimo skyriaus durų jau lūkuriavo 17 jaunų žmonių. Vienas vaikinas neslėpė čia stoviniuojąs jau nuo antros valandos nakties.

„Man išlaikyti egzaminą – gyvybės ir mirties klausimas”, – tikino jaunuolis. Visi gerokai iki darbo dienos pradžios prie durų laukę jauni žmonės tikėjosi po valandos užsirašyti į eilę egzaminą laikyti be eilės.

Tai yra jie neturėjo jokios garantijos, kad tądien apskritai galės laikyti egzaminą. Didžiausia šių jaunuolių viltis, kad kuris nors iš anksto užsirašiusiųjų laikyti neateis arba greitai suklys ir egzaminuotojams liks laiko egzaminuoti pretendentus iš eilės be eilės.

Į tokį kalambūrą primenantį sąrašą kasdien įrašoma nuo kelių iki 15 pavardžių.

Vakar iki 11 valandos ryto iš papildomo sąrašo egzaminuotojai nepaėmė nė vieno norinčiojo be eilės laikyti vairavimo praktikos egzaminą.

Salėje, kur pretendentai registruojami egzaminams, rytą lūkuriavo daugiau nei 20 žmonių. Dauguma jų – ką tik sulaukę pilnametystės.

Miega aikštelėje

Norinčiųjų žūtbūt iki liepos 1-osios išlaikyti egzaminus antplūdis bei budėjimai per naktis prasidėjo nuo balandžio.

Pirmąkart neišlaikiusiems egzamino instruktoriai patardavo ateiti prie „Regitros” apie penktą ryto.

Tačiau šiomis dienomis toks patarimas būtų netikslus. Penktą valandą eilėje laukia jau apie dešimt žmonių.

Dažniausiai į aikštelę prie „Regitros” atvažiuojama apie vidurnaktį. Jei čia jau yra laukiančiųjų, ką tik atvykęs paskelbia būsiąs paskutinis eilėje ir eina miegoti į mašiną, kuri aikštelėje išstovi pernakt.

Kamuotis gyvoje eilėje be garantijos, kad pasiseks dar kartą išbandyti laimę laikyti egzaminą, ryžtasi ne visi. Dalis pretendentų bando kitus būdus. Pavyzdžiui, nori perpirkti eilę iš tų, kurie yra užsirašę prieš kelis mėnesius.

Kartą moteris reikalavo, kad „Regitros” darbuotojos jai pasakytų kitą dieną laikysiančių vairavimo egzaminą žmonių telefonus. Ji ketino pasiūlyti pretendentams už vietą eilėje nemenką sumą pinigų, tačiau tokios informacijos negavo.

Motina užleido eilę sūnui

Kai kurie bando įsisprausti į eilę meluodami, kad pretendentas neateis, ir reikalauja teisės laikyti egzaminą vietoje jo.

„Iki liepos 1-osios stengiamės neleisti susikeisti vietomis eilėje. O ir anksčiau prašydavome, kad ateitų ir tas žmogus, kuris nelaikys egzamino, ir tas, kuris norėjo gauti jo vietą eilėje. Išimtis dažniausiai padarome tik šeimos nariams. Buvo atvejų, kai kursus baigė motina ir sūnus. Sūnui leidome laikyti egzaminą vietoje susirgusios motinos. Bet ir tada prašėme, kad ji patvirtintų, jog pati egzamino nelaikys”, – pasakojo „Regitros” Klaipėdos filialo vyresnysis specialistas Gintautas Nagelė.

Tie, kurie skuba iki liepos 1-osios tapti vairuotojais, bando laimę kituose miestuose. Į eilę galima įsirašyti internetu.

Žinovai teigia, kad ir Telšiuose, ir Tauragėje nebėra galimybės egzaminus išlaikyti iki šios datos.

Šiomis dienomis klaipėdiečiai gavo dar tris automobilius, skirtus egzaminavimui. Dabar jų yra devyni. Tad uostamiesčio filiale kasdien egzaminą laiko apie 90 būsimųjų vairuotojų.

Vakar Klaipėdoje laikiusieji vairavimo teorijos egzaminą praktinei užduočiai buvo pakviesti liepos 20-ąją.

Išlaiko tik pusė

Egzaminavimo skyriaus darbuotojai pasakojo sulaukiantys užuominų apie atlygį už nepelnytai įskaitytą egzaminą, tačiau tikino, kad pastaruoju metu tokių pasiūlymų nepadaugėjo.

Kaip ir anksčiau, pirmą kartą sėkmingai egzaminus išlaiko apie pusę pretendentų.

Egzaminuotojai sutartinai tikino, kad vairavimo mokyklos gerokai pasipinigavo dėl antplūdžio, kilusio paskelbus apie nuo šios vasaros vidurio įvedamą naują tvarką.

Mat po liepos 1-osios naujai iškepti vairuotojai po dvejų metų vėl turės rūpesčių.

Žmones baugina nežinia

Pradedančiuosius vairuotojus, kurie vairavimo egzaminus išlaikys po liepos 1-osios, baugina laukiančios naujovės.

Daugelis įsitikinę, kad po poros metų vėl teks ne tik lankyti kursus, bet ir laikyti egzaminus. Baiminamasi, kad tai bus nemažos sumos pareikalausiantis išbandymas.

Aišku tik viena, kad jau kitą mėnesį išduodami vairuotojo pažymėjimai galios porą metų. Kokia tvarka jie bus pratęsiami, iki galo dar niekas negali pasakyti.

G.Nagelė sakė esąs įsitikinęs, kad po dvejų metų pakartotinių egzaminų naujokams laikyti neteks. Iki šiol specialistai neturi žinių, kaip keisis esama vairuotojų rengimo, egzaminavimo bei jų pažymėjimų pratęsimo tvarka.

G.Nagelė įsitikinęs, kad jaunuoliai be reikalo panikuoja ir skuba laikyti egzaminus iki liepos 1-osios.

„Toks blaškymasis neturi pagrindo. Kad ir kokia bus pažymėjimo pratęsimo tvarka, nemanau, kad ji bus labai sudėtinga ar daug kainuos”, – kalbėjo G.Nagelė.

„Panašių vajų jau išgyvenome ne vieną. Juk minios žmonių grūdosi Eismo priežiūros skyriuje, kai buvo keičiami senojo pavyzdžio vairuotojų pažymėjimai. Panaši apgultis buvo ir „Regitroje”, kai prieš metus buvo nustatytas terminas nebenaudojamiems automobiliams išregistruoti. Nuo liepos eilės egzaminų skyriuje atslūgs, ir vėl įsivyraus ramybė”, – tikino „Regitros” Klaipėdos filialo viršininką pavaduojantis Ričardas Dobiliauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Regitroje“ – nemigo naktys"

  1. JO

    NA DAR PALEIS VISA PULKĄ DONORŲ AČIŪ REGITRAI……….daktars. 😥 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.