Lietuvos rinktinė kovos dėl Baltijos taurės

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė vakar ryte išvyko į Latvijos sostinę, kur savaitgalį dalyvaus Baltijos taurės turnyre. Šiandien Lietuvos vienuoliktukas žais su Estijos komanda, o sekmadienį susitiks su Latvijos ekipa.

Trečiadienį iš Čekijos į Lietuvą sugrįžusi rinktinė Baltijos taurės turnyre rungtyniaus pasikeitusios sudėties.

Rinktinėje – nauji veidai

Po dvikovos su Čekijos rinktine į savo klubus sugrįžo Marius Stankevičius („Brescia”) ir Ignas Dedūra (Maskvos „Spartak”). Tiesa, „Spartak” ir Lietuvos rinktinės gynėjas dar turėtų grįžti į rinktinę prieš draugiškas rungtynes su Rusija, o štai Italijos B čempionato atkrintamosiose kovose dalyvausiantis M.Stankevičius rinktinei šiame treniruočių ir rungtynių cikle daugiau nepadės.

Jau ketvirtadienį prie Lietuvos ekipos prisidėjo penki išvykoje į Čekiją nedalyvavę futbolininkai – Mindaugas Grigalevičius (FBK „Kaunas”), Alfredas Skroblas (Panevėžio „Ekranas”), Saulius Mikoliūnas (Edinburgo „Hearts”), Darvydas Šernas („Vėtra”) ir Irmantas Zelmikas („FBK „Kaunas”). Po trečiadienį žaistų rungtynių I Rusijos lygoje prie rinktinės turėtų prisijungti ir Mantas Savėnas (Novotroicko „Nostra”).

Penktadienį Lietuvos ekipą papildė dar trys Latvijoje rungtyniaujantys lietuviai – Tomas Tamošauskas ir Darius Miceika (abu – Liepojos „Metalurgs”) bei Valerijus Mižigurskis (Ventspilio „Vindava”).

Šiandien lietuviai 16 valandą Jūrmaloje susitiks su Estija, o rytoj Rygoje 14 valandą žais su Latvija. Birželio 2 dieną rinktinė iškeliaus į Miuncheną, kur trečiadienį, birželio 4 dieną, Burghauzene žais draugiškas rungtynes su Europos pirmenybėms besirengiančia Rusija.

Artėja rekordas

Lietuvos rinktinės gynėjui Andriui Skerlai dvikova su Čekija buvo 64-oji vilkint nacionalinės ekipos marškinėlius. Teoriškai jau šį savaitgalį patyręs gynėjas gali tapti Lietuvos rekordininku. A.Skerla, sužaidęs dvejas rungtynes Baltijos taurės turnyre, pralenktų ilgametį Lietuvos rinktinės žaidėją Aurelijų Skarbalių, sužaidusį 65 rungtynes. Tačiau realiausia, kad rinktinės treneriai leis A.Skerlai pailsėti per dvikovą su Estija, tad jei nebus netikėtumų, naują rekordininką Lietuvos rinktinė turės po mačo su Rusijos rinktine.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.