Prasidedant vasarai atgijo pajūris

Kalendorinės vasaros išvakarėse atšilus orams nemažai saulės išsiilgusių žmonių jau vakar pasuko jūros link. Neringos ir Palangos verslininkai bei paprasti gyventojai trina rankas ir skaičiuoja būsimas pajamas.

Šiandien vasaros sezonas oficialiai pradedamas Neringoje. Visose jos gyvenvietėse savaitgalį vyks galybė renginių – nuo „Poezijos pavasario” iki rankų lenkimo turnyro bei kurėnų regatos. Minias poilsiautojų turėtų sutraukti estrados atlikėjų koncertai.

Rengiasi tarsi apgulčiai.
Vakar Nida priminė tvirtovę, kuri ruošiasi apgulčiai. Nors gatvėse poilsiautojų dar buvo palyginti nedaug, laukdami klientų savo kiemeliuose triūsė vietos gyventojai, nesnaudė kavinių ir parduotuvių darbuotojai, prekystalius statė tautodailininkai. Pagaliau prasidės visą vasarą truksiantis darbymetis.

„Poilsiautojų tikimės visą laiką, bet ne visada mūsų lūkesčiai išsipildo”, – sakė nidiškė Jūratė. Tačiau bent jau šį savaitgalį vietos gyventojų viltys išsipildys. Sinoptikai pranašauja puikius vasariškus orus.

Vakar Nidoje nebetilpo moksleivių pilni autobusai iš Latvijos, Estijos ir Lenkijos. Gatvėse buvo girdėti vokiečių, rusų ir lenkų kalbos.

LŽ duomenimis, Neringos viešbučiuose jau vakar beveik visos vietos buvo užsakytos, privačiai apgyvendinimo paslaugas teikiantys gyventojai taip pat nelabai ką galėjo pasiūlyti. Saulės ir jūros pasiilgusių kurorto svečių nebaido šiek tiek pabrangusios paslaugos.

Poilsiautojų antplūdžiui rengiasi ir Neringos policija. Dėl didelio transporto srauto Nidoje bus ribojamas eismas.

Šis suvaržymas nė kiek negąsdina iš Vokietijos atvykusių ir čia atostogaujančių senjorų. Jie savo turistinius namelius paliko kempinge, o patys po Neringą važinėja dviračiais.

Neringos policijos komisariato atstovai taip pat įspėjo akylai stebėsiantys, kad viešose vietose nebūtų girtaujama.

Vėl nelegalus statinys?

Šiandien Nidos krantinėje ties Naglių ir Pamario gatvių sankirta, būsimoje paminklo Vytautui Kernagiui vietoje, bus atidengta atminimo plokštė. Tačiau ėmus ieškoti konkretesnės informacijos kurorto savivaldybėje niekas negalėjo nurodyti tikslios vietos. Net Architektūros skyriaus darbuotojai LŽ prisipažino, jog yra girdėję apie tokią iniciatyvą, tačiau tikino jokių projektų nederinę.

Neringos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis įrodinėjo, kad kol kas čia nieko nebus statoma: „Mes tik pastatysime akmenį ir jį atidengsime. Tai bus būsimo paminklo vieta.”

Buriuotojai laukia vėjo

Kuršių nerijos paplūdimiai vakar dar buvo tušti. Čia kaitinosi vos vienas kitas drąsuolis, nepabūgęs žvarboko vėjo ir ledinių bangų. Tačiau kai kuriems kurorto svečiams vėjuoti orai net geriau negu štilis. Mat sezono atidarymo šventę papuoš ir burlenčių varžybos „Neilpryde Baltic Cup”, į kurias atvyksta dalyvių iš atokiausių kraštų. Garsiausias sezono svečias – vienas geriausių pasaulyje šios klasės lenktynininkų brazilas Wilhelmas Schurmannas.

Platesnis paplūdimys

Vasaros sezonas šiandien atidaromas ir Klaipėdoje, nes tik dabar visuose uostamiesčio paplūdimiuose pradeda budėti gelbėtojai. Nors vanduo dar labai šaltas ir daugelyje vietų nesiekia nė 10 laipsnių šilumos, norinčiųjų pasipuikuoti savaitgalį netrūks.

Palangoje, kuri sezoną pradėjo prieš dvi savaites, šios dienos jau bus paprastas vasaros savaitgalis. Didžiausio šalies kurorto gyventojai taip pat laukia poilsiautojų, išsiilgusių karšto smėlio ir saulės. Šiemet besikaitinančiųjų paplūdimiuose tilps daugiau, nes jie dėl smėlio, dar balandį pradėto pilti nuo jūros tilto į pietus Birutės kalno link, akivaizdžiai paplatėję. Kovą smėlio juostos plotis šiame ruože siekė tik apie 20 metrų, šiandien – kone 70 metrų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Prasidedant vasarai atgijo pajūris"

  1. tulas

    Kas toks kernagis Nidos Biurokratams? Zmogus, kuris niekada „netepe”.Todel ir prioritetai taip sustatyti….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.