Britanijos atominis povandeninis laivas užkliuvo už uolų Raudonojoje jūroje, nukentėjusiųjų nėra

Britanijos atominis povandeninis laivas buvo apgadintas, kai užkliuvo už uolų Raudonojoje jūroje, trečiadienį pranešė britų visuomeninis transliuotojas BBC.
Pasak Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos atstovų, povandeniniam laivui „Superb” pirmadienį, gegužės 26 dieną, užkliuvus už jūros dugno buvo sugadinti jo sonariniai įrenginiai.

84 metrų ilgio puolamasis laivas buvo priverstas iškilti į paviršių, kad būtų galima įvertinti gedimus ir juos pašalinti. Niekas iš 112 įgulos narių nenukentėjo.

„Žmonių aukų nėra, laivo korpusas nepramuštas, laivas iškilęs į paviršių ir yra visiškai valdomas”, – sakoma Gynybos ministerijos pareiškime.

Pasak minėtos žinybos atstovo, incidentas niekaip neatsiliepė povandeninio laivo atominio reaktoriaus darbui. Artimiausiu metu bus ištirtos visos atsitrenkimo į uolas aplinkybės.

Iki užkliuvimo už uolos „Superb” perplaukė Sueco kanalą už 80 mylių į pietus nuo Sueco.

Gynybos ministerija pareiškė, kad incidentas, kuriame nedalyvavo joks kitas laivas, „neturi jokių ekologinių padarinių”.

Šiuo metu laivas yra tarptautiniuose vandenyse, bet kadangi sugadinti sonariniai įrenginiai, jis negali panirti po vandeniu.

„Superb” buvo nuleistas į vandenį 1976 metais. Pastaruoju metu laivas buvo reide Indijos vandenyne, kur teikė paramą koalicinėms pajėgoms Afganistane.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.