Finale – avantiūristai

Ateinantį šeštadienį nuskambės muzikinio LTV šou „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas” finalas.

Daugiau nei keturis mėnesius konkuravo penkiolika porų, iš kurių finalinį koncertą pasiekė tik penkios. Tai poetė Indrė Valantinaitė ir Jonas Čepulis, aktorė Žemyna Ašmontaitė ir Ramūnas Difartas bei trys mėgėjų duetai, tarp kurių narių nėra nė vieno profesionalaus dainininko: Rūta Skyrienė ir Almantas Gliožeris, Odeta Rimkevičiūtė ir Almantas Lapiniauskas, Aistė Petkevičiūtė ir Donatas Montvydas.

Repetuoja kasdien

Vieną iš finalo dalyvių, nuo pat pirmojo pasirodymo žiūrovų simpatijas pelniusį D.Montvydą LŽ užklupo pačiame pasiruošimo įkarštyje, repeticijos metu. „Ir taip kasdien, nebūna dienos, kad nerepetuotume su Aiste”, – patikina jis.

Daug laiko originalių idėjų paieškai ir vokalo repeticijoms skiriantis duetas neslepia, kad jų tikslas – laimėti, ir likus mažiau nei savaitei iki finalo tvirtai tiki savo jėgomis. Paklaustas apie tai, ar į finalą pateko tos poros, kurios, jo nuomone, yra to verčiausios, Donatas prasitaria, kad paskutinėje laidoje iškritusi ir vos per plauką nuo finalo likusi itin įdomi Jurgio Brūzgos ir stilistės Linos Žvirblytės pora buvo verta galbūt net ir prizinės vietos: „Linos ir Jurgio iškritimas buvo labai netikėtas ir be jų šeštadienį bus truputį keista ir nesmagu. Tačiau taip nusprendė komisija ir žiūrovai – toks yra žaidimas.”

Glumina populiarumas

Avantiūristų Aistės ir Donato duetas nuo pat debiuto šiame šou sulaukė ne tik pagyrų iš komisijos, bet ir aktyvaus balsuojančių televizijos žiūrovų palaikymo. Pirmoje laidoje improvizuotai atlikusi dainą „Happy Day” ši pora sulaukė audringo publikos prašymo kūrinį pakartoti, o jaunieji atlikėjai netrukus buvo įvardyti kaip stulbinamas atradimas. D.Montvydą truputį suglumino toks publikos pripažinimas ir augantis populiarumas, todėl ir dueto sėkmės priežastis jam įvardyti sunku. „Galbūt žiūrovams imponuoja mūsų su Aiste jaunatviškumas, energija, judesys scenoje. Be to, pasirenkame ganėtinai sudėtingą repertuarą. Taip pat tokio populiarumo turbūt padeda sulaukti ir tai, jog su Aiste puikiai sutariame ir dainuojame ne kiekvienas sau, o kaip tikras duetas”, – truputį kuklindamasis vardijo D.Montvydas.

Improvizuotas šokis

Tame pačiame muzikiniame šou laimę bandė ir Aistės tėtis – aktorius Vidas Petkevičius. Tačiau jo duetas kartu su dainininke Rasa Kaušiūte atsilaikė tik iki šou pusiaukelės. Ar dainuojantis aktorius savo patarimais neprisideda prie Aistės ir Donato pasirodymų sėkmės? „Oi ne, tiesioginių konsultacijų į jį tikrai nesikreipiame. Nebent Aistei namuose pasako kokių nors pastabų, o aš jų tikrai negaunu. Kol Aistės tėtis dalyvavo šiame šou, vieni kitus labai palaikėme”, – pasakojo Donatas.

Prieš kelias savaites D.Montvydas klausytojus nustebino ne tik nepriekaištingu vokalu, bet ir Michaelo Jacksono judesius atkartojančiu šokiu pagal dainą „The Way You Make My Feel”. Nors Donatas šokio vaikystėje mokėsi net keliose šokių studijose, jis skuba patikinti, kad tai, ką daro scenoje, yra ne vien išmokti judesiai, bet ir to momento nuotaikos sukelta improvizacija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.