L.Kleiza veržiasi į rinktinę

Vakar po pietų į Lietuvą grįžęs Denverio „Nuggets” puolėjas Linas Kleiza džiaugėsi, kad turėjo laiko pailsėti, nes sezonas baigėsi anksti.

Sostinės oro uoste žurnalistams 23 metų 202 cm ūgio L.Kleiza teigė esąs pasirengęs prisidėti prie rinktinės nuo pat pirmos stovyklos dienos. Ir visai nesikrimto, jog rinktinėje gali nebūti kelių lyderių: „Net jei kelių pagrindinių krepšininkų ir nebus, mūsų rinktinė išliks labai stipri.”

– Ką veikėte per atostogas?

– Leidau kūnui atsigauti po ilgo sezono. Mano žaidimas pagerėjo. Sezonas buvo geras, tik jo viduryje turėjau įvairių traumų. Apmaudu, kad sezonas komandai baigėsi per anksti. Ką padarysi, bus kitas sezonas.

– Ar patirtos traumos nesutrukdys rengtis olimpiadai?

– Tikiuosi, ne. Dabar jaučiuosi normaliai – mėnesį nesportavau, todėl manau, kad viskas sugijo.

– Šį sezoną per rungtynes su Jutos „Jazz” pelnėte 41 tašką ir pasiekėte NBA rezultatyvumo rekordą. Kada bus kitas rekordas?

– Kitą sezoną NBA. Nes rinktinės žaidimas kitoks, komanda subalansuota ir nėra daug galimybių individualiai pasireikšti.

– Ar stebite NBA čempionato pabaigą?

– Taip. Finaluose žaidžiančios komandos stiprios, tačiau favorito neturiu – nepatinka nė viena iš likusių komandų. Ir tikrai nenumanau, kas laimės čempionatą.

– Kada prisidėsite prie rinktinės?

– Nuo pirmų stovyklos dienų. Turiu kuo greičiau pradėti sportuoti, nes esu vienas iš tų, kurie anksčiausiai baigė sezoną. Mėnesio pasirengti žaidynėms tikrai neužteks.

– Kaip, jūsų manymu, Pekine atrodys Lietuvos rinktinė?

– Mūsų tikslai visada aukšti. Lietuva – krepšinio šalis, ir tai visi suprantame. Tad sieksime tik medalių. Sprendžiant pagal varžovus, bus nelengva dėl jų kovoti, tačiau esame pajėgūs. Svarbiausia – gerai pasirengti.

– Neaišku, ar rinktinėje žais Žydrūnas Ilgauskas, yra klaustukų ir dėl traumas besigydančių Darjušo Lavrinovičius, Arvydo Macijausko, po traumos pasveikusio Rimanto Kaukėno. Nebaisu, kad gali tekti žaisti be kelių pagrindinių krepšininkų?

– Neabejoju, kad Žydrūnas nori atstovauti Lietuvai, bet nežinau, ar aplinkybės jam leis žaisti. Jo rinktinei labai reikėtų. Laiko dar turime. Treniruočių stovykla prasidės tik po mėnesio, tad tikiu, kad viskas susidėlios į vietas. O jei ir negalės kai kurie žaidėjai mums padėti, vis tiek turėsime labai pajėgią rinktinę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.