Narkotikų prekeiviui – 10 metų nelaisvės

Vakar Šiaulių apygardos teisme paskelbtas nuosprendis 38 metų vilniečiui Žydrūnui Jankevičiui. Dešimčia metų nelaisvės įvertintas jo neteisėtas disponavimas labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų.

Teismas Ž.Jankevičių pripažino kaltu dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų, turint tikslą jas platinti. Už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Vilnietis kaltę neigė ir sulaukė minimalios bausmės.

Nusikaltimas buvo išaiškintas pernai rudenį, kai kriminalinės policijos pareigūnai sužinojo apie Ž.Jankevičiaus planus iš Šiaulių į Vilnių pergabenti didelį kiekį narkotikų.

Policija žinojo tik tiek, kad narkotines medžiagas Ž.Jankevičius turi perimti Šiaulių rajono Aleksandrijos kaime, automobilių stovėjimo aikštelėje. Ten pareigūnai surengė pasalą.

Nustatytu laiku aikštelėje atokiau vienas nuo kito stovėjo du automobiliai – „Audi 100” ir „VW Golf”. Sutemus prie jų prisigretino BMW markės automobilis, iš kurio išlipo nenustatytos tapatybės stambus trumpai kirptas vyras. Jis perdavė Ž.Jankevičiui paketą ir pasišalino.

Tada Ž.Jankevičius privažiavo prie „VW Golf” ir perdavė paketą jo vairuotojui. Abu automobiliai pasuko Vilniaus kryptimi, tačiau prie Radviliškio abu buvo sustabdyti. Po užpakaline golfo sėdyne rastas 1,6 kilogramo svorio paketas su daugiau nei 5 tūkst. tablečių. Nustatyta, kad jų sudėtyje yra maždaug 322 gramai psichotropinės medžiagos MDMA. Pagal Lietuvos įstatymus toks kiekis laikomas labai dideliu, jis negali būti skirtas asmeniniams vieno žmogaus poreikiams tenkinti.

Kriminalistai nustatė, kad golfo vairuotojas nežinojo, kokį krovinį už 400 litų atlygį Ž.Jankevičiaus prašomas sutiko nugabenti į Vilnių. Jam įtarimai buvo panaikinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.