Lenkijos prezidentas prisipažino buvusį premjerą liepęs išmesti

Buvusio Lenkijos ministro pirmininko Kazimierzo Marcinkiewicziaus (Kazimežo Marcinkevičiaus) dienraščiui „Dziennik” šeštadienį duotas interviu, kuriame jis tvirtino, kad jam dirbant vyriausybės vadovu, prezidentas Lechas Kaczynskis (Lechas Kačynskis) liepęs rinkti apie jį informaciją ir klausytis pokalbių, sukėlė vis dar neslūgstančias politines aistras.
Tačiau prezidentas antradienį lenkų radijo laidoje „Signaly dnia” kategoriškai šį kaltinimą paneigė, tačiau pridūrė liepęs jį „išmesti”, nes nepritarė jo kandidatūrai į premjero postą.

„Prisipažįstu, aš buvau K.Marcinkiewicziaus skyrimo premjeru priešininkas. Galiu pasakyti: niekada neliepiau klausytis jo pokalbių, tačiau išmesti jį liepiau, tai tiesa. Ir buvau teisus, kadangi premjeras turi būti atitinkamo formato”, – pabrėžė Lenkijos prezidentas.

K.Marcinkiewiczius buvo populiariausias Lenkijos premjeras šalyje atkūrus demokratiją. Jo veiklai pritarė net 70 proc. lenkų, o kai vyriausybei ėmė vadovauti Lenkijos prezidento brolis dvynys Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis), pastarojo reitingai buvo vieni blogiausių.

Varšuvos apygardos prokuratūra ėmėsi aiškintis buvusio premjero pateiktus kaltinimus dabartiniam šalies prezidentui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.