VSD siekia tapti patrauklia institucija

Valstybės saugumo departamento vadovas (VSD) Povilas Malakauskas teigia, kad jo vadovaujama tarnyba siekia tapti patrauklesne visuomenei.

Po antradienį vykusio susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi, kuriame buvo pristatyta praėjusių metų VSD veiklos ataskaita ir vykdomi pokyčiai, P.Malakauskas nekomentavo iš prezidento išgirstų priekaištų dėl tarnybos darbo ir patarimų.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad kaip ir kitose tarnybose, kuriose man teko dirbti, jau pernai prasidėjo tam tikri pertvarkymai, ir jeigu Seimas pritars mūsų idėjoms, tai aš, kaip institucijos vadovas, turėsiu instrumentą tam tikriems pokyčiams. Tikslas yra labai paprastas – šita tarnyba turi tapti patraukli tam, kad žmonės čia norėtų ateiti, kad mes galėtume konkuruoti ne tik su kitomis tarnybomis, bet ir su privačiu sektoriumi”, – žurnalistams sakė P.Malakauskas.

Jo teigimu, tarnybai reikalingi „analitikai, žmonės turintys labai gerą išsilavinimą, kalbantys mažiausiai dviem užsienio kalbomis”.

„Reikalavimai yra dideli, tai tarnyba turi būti patraukli ir Statuto pokyčiai man leis tai pasiekti, jeigu jie bus patvirtinti Seime”, – dėstė VSD vadovas.

Paklaustas apie personalo pokyčius institucijoje ir galimus planus pakeisti pavaduotojus, kurie departamente dirbo kartu su ankstesniu vadovu Arvydu Pociumi, P.Malakauskas tikino besilaikantis pozicijos pokyčius vykdyti tik tuomet, kai tai bus reikalinga.

„Bet koks pokytis šitoje institucijoje nėra labai paprastas, bet jų tikrai bus. Tada, kai aš manysiu, kad juos yra tikslinga padaryti”, – sakė VSD direktorius.

Dėl iki šiol departamente direktoriaus pavaduotojais dirbančių Dainiaus Dabašinsko ir Dariaus Jurgelevičiaus praėjusią savaitę išsiskyrė P.Malakausko ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovo Algimanto Matulevičiaus nuomonės. Pasak A.Matulevičiaus, pavaduotojai turėtų būti pakeiti, nes yra „pažeidžiami”.

Prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė sakė, kad šalies vadovas teigiamai vertina VSD darbą.

„Prezidentas V.Adamkus teigiamai įvertino VSD pastangas garantuojant Konstitucijos apsaugą bei valstybės ekonomikos saugumą. Lietuvos vadovas P. Malakauską paragino tęsti pradėtas

pertvarkas, padedančias vykdyti departamentui pavestas funkcijas, tarp kurių – nacionalinių interesų apsauga bei terorizmo prevencija”, – teigė R.Grumadaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.